Καναδάς: Ο Τριντό ζητά να μπει τέλος στις διαμαρτυρίες των οδηγών φορτηγών

Καναδάς: Ο Τριντό ζητά να μπει τέλος στις διαμαρτυρίες των οδηγών φορτηγών

Παρέμβαση στις διαμαρτυρίες των οδηγών φορτηγών, που έχουν παραλύσει τον Καναδά πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός της χώρας Τζάστιν Τριντό, που κατηγορήθηκε τις προηγούμενες ημέρες ότι εξαφανίστηκε, σε μια περίοδο που η χώρα του δοκιμάζεται.
Η διαμαρτυρία των φορτηγατζήδων «πρέπει να σταματήσει» τόνισε ο Τριντό, προσθέτοντας ότι οι Καναδοί είναι «σοκαρισμένοι και ειλικρινά αηδιασμένοι» από τη συμπεριφορά ορισμένων διαδηλωτών, που αναφέρθηκε ότι περιλαμβάνει βανδαλισμούς και ρατσιστικές συμπεριφορές.

Οι οδηγοί φορτηγών διαδηλώνουν ενάντια στον υποχρεωτικό εμβολιασμό. Τα οχήματά τους στο μεταξύ βρίσκονται ακινητοποιημένα στην Οτάβα, στην οποία έχει κηρυχθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Για σχεδόν δύο εβδομάδες, εκατοντάδες οδηγοί έχουν δημιουργήσει χάος στο κέντρο της πόλης, αναγκάζοντας πολλούς ιδιοκτήτες τοπικών επιχειρήσεων να κλείσουν. Τα νεύρα των κατοίκων έχουν επίσης τεντωθεί από τα συνεχή κορναρίσματα. Ωστόσο τη Δευτέρα, πέτυχαν μια μικρή νίκη, όταν δικαστής της καναδικής πρωτεύουσας αποφάσισε ότι οι φορτηγατζήδες πρέπει να σταματήσουν να κορνάρουν για δέκα ημέρες.

Ανησυχία για εξτρεμιστές εκφράζει η αστυνομία

Κι ενώ οι περισσότερες διαμαρτυρίες υπήρξαν ειρηνικές, η αστυνομία ανησυχεί για την εξτρεμιστική ρητορική που προέρχεται από ακροδεξιές ομάδες στις διαδηλώσεις, ενώ έχουν γίνει καταγγελίες και φυλετική και ομοφοβική κακοποίηση, σύμβολα των Ναζί και χορούς στον Τύμβο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Η αστυνομία ερευνά πάνω από 60 περιστατικά, που αφορούν σε ρητορική μίσους και φθορά περιουσίας. «Θέλω να είμαι ξεκάθαρος. Δεν μας τρομάζουν εκείνοι που προσβάλλουν και κακοποιούν εργαζόμενους σε μικρές επιχειρήσεις και κλέβουν φαγητό από τους άστεγους» δήλωσε ο Τριντό σε βουλευτές, σε έκτακτη συζήτηση που έγινε στη Βουλή των Κοινοτήτων, διαμηνύοντας ότι η κυβέρνηση δεν θα υποχωρήσει σε όσους έχουν ρατσιστικές σημαίες, κάνουν βανδαλισμούς ή ατιμάζουν τη μνήμη των βετεράνων.

Ειδήσεις σήμερα:

Ο Καλογρίτσας επιμένει στις καταγγελίες για εικονική συναλλαγή 3 εκατ. ευρώ για την απόκτηση τηλεοπτικής άδειας

Στα 22.889 τα νέα κρούσματα, 108 θάνατοι, 524 διασωληνωμένοι

Έξαρση κορωνοϊού στο Άγιο Όρος, κρούσματα σε τέσσερις μονές και σε μαθητές στην Αθωνιάδα Σχολή

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: protothema.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: