Καραμανλής: Δεν μεταβιβάζεται σε ΤΑΙΠΕΔ ή Υπερταμείο η ιδιοκτησία του αεροδρομίου «Ν. Καζαντζάκης»

Καραμανλής: Δεν μεταβιβάζεται σε ΤΑΙΠΕΔ ή Υπερταμείο η ιδιοκτησία του αεροδρομίου «Ν. Καζαντζάκης»

Δεν μεταβιβάζεται καμία ιδιοκτησία του αεροδρομίου “Ν. Καζαντζάκης” στο ΤΑΙΠΕΔ, ούτε στο Υπερταμείο» ξεκαθάρισε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κωνσταντίνος Καραμανλής, απαντώντας σε σχετικές επίκαιρες ερωτήσεις στην Βουλή.

Ο υπουργός ξεκαθάρισε πως ο ρόλος του ΤΑΙΠΕΔ θα είναι «στο να μας βοηθήσει στην ωρίμανση του έργου, γιατί έχει την τεχνογνωσία από όλες τις εργασίες και την αξιοποίηση του Ελληνικού» και τόνισε πως «στο ΤΑΙΠΕΔ δεν έχει μπει τίποτα που να έχει σχέση με το “Ν. Καζαντζάκης” και είναι ένας μηχανισμός υποβοήθησης της διαδικασίας».

Αποσαφήνισε πως «δεν θα μπορούσε να μεταβιβαστεί το ακίνητο αυτό στο ΤΑΙΠΕΔ, καθώς το 1/3 ανήκει στον Δήμο Ηρακλείου». Πρακτικά, είπε ο υπουργός, «το ΤΑΙΠΕΔ, έχοντας την εμπειρία του Ελληνικού, θα βοηθήσει να τρέξουν κάποιες διαδικασίες πολύ πιο γρήγορα. Τελεία και παύλα. Αυτό θα κάνει το ΤΑΙΠΕΔ. Δεν είναι αναθέτουσα αρχή, ούτε μεταβιβάζεται σε αυτό κάτι».

Σχετικά με το αναπτυξιακό σχέδιο, ο υπουργός ανέφερε πως «είμαστε στην διάθεση όλων των φορέων, να ξεκινήσει ένας εποικοδομητικός διάλογος για το τι πρέπει να γίνει στην περιοχή» σημειώνοντας όμως, ότι «τα ιδιοκτησιακά προβλήματα πρέπει να επιλυθούν, ώστε να γνωρίζουμε ποιος έχει τι, και ποια ακριβώς έκταση θα παραχωρηθεί προς αξιοποίηση». Δήλωσε αποφασισμένος «να μην αφήσουμε να επαναληφθούν αυτά που έγιναν στο Ελληνικό» και πρόσθεσε: «Δεν θα αγνοήσουμε τις απόψεις της τοπικής κοινωνίας και όλες οι κοινότητες και οι κάτοικοι πρέπει να έχουν άποψη, όμως άλλο είναι να έχουμε απόψεις και άλλο να θέλουμε να τις επιβάλλουμε και να μπλοκάρουμε το έργο». Σημείωσε πως το να αγνοηθεί η τοπική κοινωνία στον σχεδιασμό ανάπτυξης της περιοχής «θα ήταν έγκλημα» και «αυτό δεν θα πρέπει να είναι ένα σημείο αντιπαράθεσης». Όλοι, είπε ο κ. Καραμανλής, «θα πρέπει να καταθέσουμε τις απόψεις μας, γιατί δεν είναι στο χέρι ενός πρωθυπουργού ή ενός υπουργού για το πώς μπορεί να αξιοποιηθεί καλύτερα μια τόσο μεγάλη έκταση, χωρίς να υπάρχει μια συγκεκριμένη μελέτη σκοπιμότητας που να μας λέει τι και πώς μπορεί να αξιοποιηθεί όλη η έκταση. Γι’ αυτό και η ΝΔ, προεκλογικά, είχε πει ότι θα πρέπει να εξετάσουμε και την διαδικασία των πρότυπων προτάσεων» και κάλεσε «να μην φοβόμαστε και να μην δαιμονοποιούμε τον ιδιωτικό τομέα, μπορεί να έρθει και να μας κάνει μια πρόταση και να την εξετάσουμε όλοι μαζί με προσοχή».

Ο κ. Καραμανλής ανέφερε πως η αξιοποίηση του αεροδρομίου «Ν. Καζαντζάκη» εντάσσεται στα έργα της Κρήτης που την αλλάζουν και της…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: