Καραμανλής κατά Σημίτη και η πολιτική παράδοσης εθνικής κυριαρχίας στην Τουρκία

Καραμανλής κατά Σημίτη και η πολιτική παράδοσης εθνικής κυριαρχίας στην Τουρκία

https://www.etsy.com/listing/804994360/bracelet-handmade-women-gold-plated

Καραμανλής κατά Σημίτη και η πολιτική παράδοσης εθνικής κυριαρχίας στην Τουρκία

Γράφει ο

Γιώργος Ρωμανός

Καραμανλής κατά Σημίτη και η πολιτική παράδοσης εθνικής κυριαρχίας στην Τουρκία

Συγγραφέας Αναλυτής, Ιστορικός ερευνητής

Σύγκρουση Σημίτη–Καραμανλή: παράδοση μέσω Χάγης – «Πρεσπών» 

Σαπίζει η 47χρονη, Μεταπολίτευση

Η πρόσφατη σκληρή δημόσια σύγκρουση Καραμανλή – Σημίτη, οφείλεται στο ότι ο Σημίτης στο βιβλίο του «Η στρατηγική του Ελσίνκι, 20+1 χρόνια μετά» έθιξε τον πυρήνα του βαθέως καθεστωτικού Καραμανλισμού. Κατηγορεί τον π. πρόεδρο της ΝΔ, ότι δεν συνέχισε την σημιτική πολιτική μετά το Ελσίνκι, 1999. Μια πολιτική που αποσκοπούσε στο να παραδώσει τουλάχιστον την μισή Ελλάδα στην Τουρκία, ενώ είχε δεσμευθεί στο κατάπτυστο Σχέδιο Ανάν που καταργούσε την Κύπρο ως κράτος. 

Ο Καραμανλής απέρριψε τις κατηγορίες Σημίτη αναπτύσσοντας εκτενώς, ότι ο Σημιτισμός οδηγούσε την Ελλάδα σε εθνικό ακρωτηριασμό, μέσω Χάγης. 

Κατόπιν ο Σημίτης δευτερολόγησε, κατηγορώντας τον Καραμανλή, ότι σε «Διερευνητικές επαφές» με την Τουρκία συζητούσε να της παραδώσει μέχρι και μέρος των 6 ν.μ. της ελληνικής Αιγιαλίτιδας Ζώνης, που σημαίνει παράδοση εθνικής κυριαρχίας. Και αυτό ο λαός το ονομάζει: «εσχάτη προδοσία». 

Έτσι, έχουμε δύο αλληλοκατηγορούμενους για ενδοτισμό πρωθυπουργούς, του σάπιου καθεστώτος της 47χρονης Μεταπολίτευσης των Μνημονίων και της εθελοδουλίας του ελληνικού κράτους για 99 χρόνια. Πρόκειται για την κυνική πολιτική σκηνή της Μεταπολίτευσης 1974- , της μακρότερης σε χρόνο πολιτικής καταστροφής στην Ελλάδα από τον καιρό των Τυραννοκτόνων και μετά. 

Το ότι ο Σημίτης ήθελε να εφαρμόσει η Ελλάς πολιτική παράδοσης εθνικής κυριαρχίας στην Τουρκία, αποδεικνύουν τα δημοσιευμένα τηλεγραφήματα του π. Αμερικανού πρέσβη στην Ελλάδα, Νίκολας Μπερνς. Σε αυτά αποκαλύπτεται, ότι ο Σημίτης ΔΕΧΟΤΑΝ «να κριθεί η ελληνική κυριαρχία των Ιμίων στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης» και δεχόταν ακόμη ότι: «η αποστρατιωτικοποίηση των ελληνικών νησιών θα μπορούσε να αποτελέσει αναπόσπαστο μέρος της προσφυγής στην Χάγη»!!!

Έχει ενδιαφέρον ότι οι δηλώσεις Καραμανλή στο Διαδίκτυο διέρρευσαν τεχνηέντως από τον Σάββα Τσιτουρίδη, γνωστό Καραμανλικό, πρώην υπουργό, και ιδρυτή (πλέον) του κόμματος: «Έλληνες Ριζοσπάστες». Άτομο έντονα αποστασιοποιημένο από το μητσοτακικό φιλελεύθερο φέουδο της ΝΔ. 

Η διαρροή αποδεικνύει τα εξής:

  1. Έλλειψη πολιτικού ανδρισμού και ευθύτητας ακόμη και εναντίον του απολύτως απαραδέκτου Σημίτη. Ο Καραμανλής όφειλε να κάνει αυτοπρόσωπα τις δηλώσεις του.
  2. Ο Καραμανλής παρεμβαίνει ευθέως στη ΝΔ, μέσω του κόμματος, των «Ελλήνων Ριζοσπαστών», πράγμα μειωτικό για τον Μητσοτάκη.
  3. Η αντίδρασή του έγινε αφενός διότι η ΝΔ δεν εξέδωσε ούτε μία δήλωση για να τον καλύψει σε όσα τον κατηγορούσε ο Σημίτης.
  4. Ο Καραμανλής, αφετέρου, ξεμπροστιάζει τον Σημίτη και ταυτόχρονα τον Μητσοτάκη, περιγράφοντας μία σχεδιαζόμενη προδοτική προσφυγή στη Χάγη στην οποία αποβλέπει πλέον ο Μητσοτάκης. Κατά τον λαό είναι ήδη έτοιμες οι «Πρέσπες 2» σε Αιγαίο και Αν. Μεσόγειο.

Ο Μητσοτάκης αναφέρεται συνεχώς, όπως και ο Σημίτης, σε παραπομπή στη Χάγη και των «Θαλασσίων Ζωνών», δηλαδή τα 6 ν.μ. της ελληνικής Αιγιαλίτιδας Ζώνης. Κι αυτό γιατί ο σημερινός…

Ποιοτική & Οικονομική VoIP Τηλεφωνία
Source link

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: