Καραμανλής: Οι αυξήσεις είναι μικρές στα διόδια – Δεν θα υπάρξουν αυξήσεις στα ΜΜΜ

Καραμανλής: Οι αυξήσεις είναι μικρές στα διόδια - Δεν θα υπάρξουν αυξήσεις στα ΜΜΜ

Στην προσπάθεια αντιμετώπισης του τέταρτου κύματος κορονοϊού, τη στήριξη των πολιτών απέναντι στο κύμα ανατιμήσεων και την κοινωνική διάσταση των έργων υποδομών, αναφέρθηκε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Όσον αφορά στην πανδημία, ο κ. Καραμανλής επισήμανε ότι η κατάσταση αλλάζει ημέρα με την ημέρα, για αυτό και η Κυβέρνηση αναπροσαρμόζει τα μέτρα όταν χρειαστεί. Αντιπαρέβαλε δε τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ειδικότερα του ΣΥΡΙΖΑ.

«Από την αντιπολίτευση ακούμε μόνο κραυγές. Ο κ. Τσίπρας τι λέει; Μας είπε, να μη μας βρει το πέμπτο κύμα της πανδημίας με πρωθυπουργό Μητσοτάκη. Για να προστατευθεί η ανθρώπινη ζωή πρέπει να στήσουμε κάλπες μέσα στο πέμπτο κύμα. Αν αυτό έχει το παραμικρό στοιχείο λογικής, εγώ σηκώνω τα χέρια ψηλά», σχολίασε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών. Υπενθύμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε όλα τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας και έκανε λόγο για «αντιπολίτευση της μιζέριας».

Ο κ. Καραμανλής σημείωσε άλλωστε ότι: «Εάν ο πρωθυπουργός είχε πάρει την απόφαση να κλείσει η αγορά χριστουγεννιάτικα, θα έβγαινε όλος ο ΣΥΡΙΖΑ και θα έλεγε δεν ντρέπεστε που κλείνετε την αγορά και καταστρέφετε την οικονομία».

Επισήμανε δε τη λεπτή ισορροπία, που υπάρχει στην αντιμετώπιση της πανδημίας, τονίζοντας ότι παρά τα προβλήματα η συνολική διαχείριση ήταν η καλύτερη δυνατή.

«Οι αποφάσεις που παίρνει η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός για την πανδημία πρέπει να προσαρμόζονται σε δεδομένα που αλλάζουν κάθε ημέρα. Αλίμονο εάν είχαμε έναν Πρωθυπουργό που θα έλεγε “παίρνω αυτό το μέτρο και δεν κάνω πίσω και δεν το αλλάζω”», σχολίασε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Ο κ. Καραμανλής επισήμανε ότι ο πρωθυπουργός με ένα ορθολογικό σκεπτικό επέλεξε καταρχάς την πειθώ για τον εμβολιασμό και εν συνεχεία την υποχρεωτικότητα για τους άνω των 60, δεδομένου ότι η Ελλάδα έχει το δεύτερο γηραιότερο πληθυσμό στην Ευρώπη μετά την Ιταλία και καθώς η πλειονότητα των ανθρώπων στις ΜΕΘ είναι άνω των 60 ετών. Ερωτηθείς εάν θα επεκταθεί η υποχρεωτικότητα και από τα 50 έτη, απάντησε ότι: «Είναι κάτι το οποίο νομίζω ότι θα το δει η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός όταν και εφόσον και ανάλογα με το πώς πάνε οι εμβολιασμοί».

Εξέφρασε την ελπίδα ότι εφόσον προχωρήσει η εμβολιαστική κάλυψη και με την τρίτη δόση δεν θα χρειαστούν άλλα μέτρα.

Υπενθύμισε ότι η Κυβέρνηση στήριξε την οικονομία στην υγειονομική κρίση με 42 δισ. ευρώ, τα οποία σε αντίθεση με όσα ισχυρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ,…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: