Καταλονία: Τα «τύμπανα» της ανεξαρτησίας χτυπούν δυνατά | Ειδήσεις – νέα – Το Βήμα Online

Καταλονία: Τα «τύμπανα» της ανεξαρτησίας χτυπούν δυνατά | Ειδήσεις - νέα - Το Βήμα Online

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

€99.95 Inc. Vat


24K Gold Finished
Adjustable size for Bracelet & Ring
FREE Shipping!
Handmade Women’s Butterfly Jewelry Set Jewelry

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished | jewelryaccessories4u.com

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished
€99.95 Inc. Vat

Butterfly Jewelry Set includes:
Handmade Butterfly Bracelet
Handmade Butterfly Ring

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

Η σημαντικά μειωμένη προσέλευση στις κάλπες κατά τις χθεσινές εκλογές στην Καταλονία – στο 53,5% έναντι 79% το 2017 – δεν φαίνεται να αλλάζει σημαντικά τους πολιτικούς συσχετισμούς στη νέα Βουλή. Η πρωτιά των Σοσιαλιστών σε ψήφους δεν τους διασφάλισε ούτε περισσότερες έδρες σε σύγκριση με το δεύτερο κόμμα, ούτε όμως τη δυνατότητα να σχηματίσουν κυβέρνηση – υπό την προϋπόθεση, βεβαίως, ότι οι αυτονομιστές θα τηρήσουν την προεκλογική τους δέσμευση, ότι δεν θα συνεργαστούν σε καμία περίπτωση με τους Σοσιαλιστές του Σαλβαδόρ Ίγια.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα, οι τρεις σχηματισμοί που στηρίζουν την απόσχιση της Καταλονίας από την Ισπανία ξεπέρασαν για πρώτη φορά αθροιστικά το 50% των ψήφων, ενώ διατήρησαν και διεύρυναν την πλειοψηφία τους στην τοπική βουλή, με 74 στις 135. Ισχυρότερος από τους τρεις αναδείχθηκε η Ρεπουμπλικανική Αριστερά του φυλακισμένου Οριόλ Τζουνκέρας, με 33 έδρες (όσους και οι Σοσιαλιστές, αλλά με 45.000 περίπου ψήφους λιγότερες), ενώ 32 έδρες συγκέντρωσε το Μαζί για την Καταλονία, του εξόριστου, εκλεγμένου ευρωβουλευτή και πρώην προέδρου Κάρλες Πουτζδεμόν.

Μήδεια : Η Αττική φόρεσε τα «λευκά» της – Εντυπωσιακές εικόνες

Τρίτο, στο στρατόπεδο των αυτονομιστών, ήρθε το ακροαριστερό κόμμα CUP, το οποίο μάλιστα κατάφερε όχι απλώς να διατηρήσει τις ψήφους του παρά τη μεγάλη αποχή (189.000 έναντι 195.000 το 2017), αλλά και να υπερδιπλασιάσει τις έδρες του, από 4 που διέθετε στην απερχόμενη βουλή σε 9.

Στην απέναντι πλευρά, την ίδια στιγμή, το στοιχείο που ξεχωρίζει είναι η συντριβή του κόμματος των Ciudadanos (Πολίτες), το οποίο είχε αναδειχθεί πρώτο στην προηγούμενη αναμέτρηση, με 1,1 εκατομμύριο ψήφους και 36 έδρες. Χθες, όμως, κατάφερε μόλις και μετά βίας να ξεπεράσει τις 150.000 ψήφους, χάνοντας τα πέντε έκτα των εδρών του, καθώς περιορίστηκε στις 6.

Συντριβή των Ciudadanos, άνοδος Ακροδεξιάς

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι μεγάλο μέρος των ψήφων που έχασαν οι Ciudadanos κατευθύνθηκε προς το ακροδεξιό κόμμα Vox το οποίο, στην πρώτη του εμφάνιση στην Καταλονία, βρέθηκε στην τέταρτη θέση, με 217.000 ψήφους και 11 έδρες. Καθώς δε είναι φανερό ότι άντλησε μερικές δεκάδες χιλιάδες ψηφοφόρους και από τη «δεξαμενή» της παραδοσιακής Δεξιάς, η οποία υποχώρησε περαιτέρω, είναι πλέον φανερό ότι η Ακροδεξιά είναι η μεγάλη ωφελημένη από τη συνεργασία της με το Λαϊκό Κόμμα και τους Ciudadanos στην κυβέρνηση της Ανδαλουσίας.

Θα πρέπει, λοιπόν, να αναμένεται νέος γύρος σύγκρουσης με τη Μαδρίτη τώρα που στη Βαρκελώνη θα συνεχίσουν να κάνουν κουμάντο οι…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: tovima.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: