Καταλύτης για το οικοσύστημα των start ups φιλοδοξεί να γίνει το ΕΒΕΑ

Καταλύτης για το οικοσύστημα των start ups φιλοδοξεί να γίνει το ΕΒΕΑ

Οι δυνατότητες της χώρας να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ζήτηση για καινοτόμες τεχνολογικές λύσεις επισημάνθηκαν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης υποδοχής επιχειρηματικής αποστολής τσεχικών εταιρειών νανοτεχνολογίας χθες, στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών.

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Γιάννης Μπρατάκος, ο πρόεδρος της  Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Επενδύσεων (πρώην ΤΑΝΕΟ) και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του επιμελητηρίου, Χάρης Λαμπρόπουλος ο υπεύθυνος για τις εμπορικές σχέσεις των δύο χωρών και επίσης μέλος του ΔΣ, Ανδρέας Μπεκυράς και ο διευθύνων σύμβουλος της Enterprise Greece, ο Γεώργιος Φιλιόπουλος καλωσόρισαν τον πρέσβη της Τσεχικής Δημοκρατίας, Jakub Karfik και την αποστολή των οκτώ τσεχικών εταιριών με υψηλή εξειδίκευση στη νανοτεχνολογία.

Ο κ. Λαμπρόπουλος, στον χαιρετισμό του, σύμφωνα με ανακοίνωση, επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ότι «η νανοτεχνολογία είναι ένας από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους κλάδους στον κόσμο και η κινητήρια δύναμη πίσω από μία νέα βιομηχανική επανάσταση». Ο κ. Λαμπρόπουλος αναφέρθηκε στο όραμα το επιμελητηρίου για τη Θερμοκοιτίδα Επιχειρήσεων Αθήνας, σημειώνοντας ότι «όραμά μας είναι το ΕΒΕΑ να προχωρήσει πέρα από την επώαση και την επιτάχυνση. Αυτή τη στιγμή καταρτίζουμε το νέο μας σχέδιο, προκειμένου να διευκολύνουμε τη δημιουργία μιας «ομπρέλας», που θα παρέχει θεσμική εκπροσώπηση σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ώστε να λειτουργήσουμε ως περαιτέρω καταλύτης για το οικοσύστημα των start-ups στην πατρίδα μας».

Ο κ. Φιλιόπουλος, υπογράμμισε την επιτυχημένη συγκυρία της επίσκεψης τονίζοντας ότι: «συμπίπτει με αλλαγές που πραγματοποιούνται στη χώρα μας, αλλά και με τις παγκόσμιες προκλήσεις που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε. Η πράσινη και βιώσιμη ανάπτυξη αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα για την Ελλάδα και η καινοτομία και οι νέες τεχνολογίες βρίσκονται στο επίκεντρο αυτής της στρατηγικής. Τα τελευταία χρόνια, αρκετές εταιρείες υψηλής τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένων αυτοκινητοβιομηχανιών και κατασκευαστών ηλεκτρικών οχημάτων επενδύουν στην Ελλάδα. Επιπλέον, στα τέλη του περασμένου έτους, η Microsoft ανακοίνωσε επένδυση που αφορά την κατασκευή τριών data centers». Πρόσθεσε επίσης ότι: «η Ελλάδα διαθέτει περισσότερες καινοτόμες μικρομεσαίες επιχειρήσεις από τον μέσο όρο της ΕΕ, καθώς και ένα οικοσύστημα νεοφυών επιχειρήσεων που βρίσκεται σε φάση ωρίμανσης. Η καινοτομία είναι εμφανής σε σειρά τομέων, από τον ναυτιλιακό εξοπλισμό έως τα δομικά υλικά και τις…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: