Κατώτατος Μισθός: Πρόταση ΚΕΠΕ για «πάγωμα» φέτος και αύξηση το 2022 | ΣΚΑΪ

Κατώτατος Μισθός: Πρόταση ΚΕΠΕ για «πάγωμα» φέτος και αύξηση το 2022

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

€99.95 Inc. Vat


24K Gold Finished
Adjustable size for Bracelet & Ring
FREE Shipping!
Handmade Women’s Butterfly Jewelry Set Jewelry

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished | jewelryaccessories4u.com

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished
€99.95 Inc. Vat

Butterfly Jewelry Set includes:
Handmade Butterfly Bracelet
Handmade Butterfly Ring

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

Πάγωμα του κατώτατου μισθού στα σημερινά επίπεδα και σημαντική αύξησή του από το 2022 εφόσον επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις ταχείας ανάκαμψης της οικονομίας εισηγείται στην κυβέρνηση το Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ).

Την ίδια ώρα, διχασμένη εμφανίζεται η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων με ορισμένα μέλη της να τάσσονται υπέρ του παγώματος και άλλα να εισηγούνται αυξήσεις έως και 4%.

Οι αποφάσεις της κυβέρνησης αναμένονται την επόμενη εβδομάδα μετά την τελική εισήγηση του υπουργείου Εργασίας στο υπουργικό συμβούλιο.

Το ΚΕΠΕ σημειώνει χαρακτηριστικά πως «την τρέχουσα περίοδο με την έντονη αβεβαιότητα που υπάρχει ενώ η οικονομία ακόμα έχει περιορισμούς στη λειτουργία της και τα μέτρα στήριξης συνεχίζουν να υφίστανται θεωρούμε ότι δεν είναι σκόπιμο να υπάρξει κάποια επιπλέον διαταραχή στην αγορά εργασίας».

Τονίζει παράλληλα πως τόσο το ΚΕΠΕ όσο και τα μέλη της Επιτροπής θεωρούν ότι οι αποφάσεις που θα αφορούν την αναπροσαρμογή του κατώτατου μισθού είναι σκόπιμο να μην είναι ξαφνικές και να μην ανατρέπουν τον οικονομικό προγραμματισμό των επιχειρήσεων.

Γενικότερα η έγκαιρη αναγγελία τους, καθώς και η ισχύς τους από την αρχή του επόμενου έτους θεωρούνται διεθνώς καλές πρακτικές.

Εφόσον η πρόταση Οδηγίας 18 για επαρκείς κατώτατους μισθούς στην Ευρωπαϊκή Ένωση γίνει δεκτή και η ελληνική νομοθεσία εναρμονιστεί σε αυτή ίσως είναι σκόπιμος ένας προγραμματισμός με βάση τον τελικό στόχο και τη μεταβατική περίοδο που θα ορίζεται».

Πηγή: skai.gr

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: skai.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: