Κέρδη 28% στο χρηματιστήριο της Ρωσίας – Σταθεροποιείται το ρούβλι

Κέρδη 28% στο χρηματιστήριο της Ρωσίας - Σταθεροποιείται το ρούβλι

Ραγδαία άνοδο καταγράφει το χρηματιστήριο της Ρωσίας, μετά τις χθεσινές μεγάλες απώλειες, ενώ σταθεροποιείται και το ρούβλι, παρά το ιστορικό που άγγιξε την Πέμπτη.

Συγκεκριμένα, το ρούβλι ανεβαίνει 2,3% έναντι του δολαρίου στα 83,30, ενώ χθες έφτασε στο ιστορικό χαμηλό των 89,60 χθες, ενώ έναντι του ευρώ αυξάνεται 2,2% στα 93,49, και την Πέμπτη έφτασε στα 101,03.

Οι δείκτες στο χρηματιστήριο της Ρωσίας ανεβαίνουν από την χθεσινή πτώση-ρεκόρ που κατέγραψαν χθες. Ο RTS (σε αμερικανικά δολάρια) αυξάνεται 27,5% στις 947,77 μονάδες, ενώ ο ΜΟΕΧ (σε ρούβλι) ανεβαίνει 22,5%.

Το νόμισμα δέχεται στήριξη από τις πρώτες παρεμβάσεις της ρωσικής κεντρικής τράπεζας στην αγορά από το 2014, όπου Ρωσία προσάρτησε την Κριμαία.

Η πτώση του ρουβλίου θα επηρεάσει το βιοτικό επίπεδο των Ρώσων, ενώ ο πληθωρισμός βρίσκεται ήδη κοντά στο 9%.

Η κεντρική τράπεζα ίσως προβεί σε αύξηση επιτοκίων.

Η Morgan Stanley. τονίζει σχετικά: “Θεωρούμε ότι μια άμεση άνοδος 400 μονάδων βάσης ή και μεγαλύτερη, είναι πιθανή, με το βασικό επιτόκιο να υπερβαίνει το 13%”, αναφέρει

Η Alor Brokerage αναφέρει πως η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας ίσως αυξήσει το επιτόκιο κατά 2-3 μονάδες βάσης στο προσεχές μέλλον, με στόχο να διατηρήσει το ρούβλι κοντά στα 80 έναντι του δολαρίου και στα 90 έναντι του ευρώ.

Η κεντρική τράπεζα της χώρας είχε γνωστοποιήσεις πως θα εξετάσει την αύξηση των επιτοκίων στην επόμενη συνεδρίαση.

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: www.sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: