Κέρδη στη Wall – Πάνω από 300 μονάδες ανέβηκε ο Dow

Κέρδη στη Wall - 190 μονάδες πάνω ο Nasdaq

Με άνοδο έκλεισε απόψε η συνεδρίαση στη Wall Street, επηρεασμένο από την επανέναρξη των δοκιμών του εμβολίου κατά της covid-19 από την AstraZeneca.

Το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης σημείωσε κέρδη, καθώς οι κλινικές δοκιμές του πειραματικού εμβολίου για την Covid-19 της εταιρείας AstraZeneca και του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης ξανάρχισαν στο Ηνωμένο Βασίλειο, αφού η Ρυθμιστική Αρχή Φαρμάκων (MHRA) έκρινε ότι είναι ασφαλές να συνεχιστούν. Οι δοκιμές διακόπηκαν την εβδομάδα που πέρασε, μετά την ανεξήγητη ασθένεια που εμφάνισε ένας από τους εθελοντές. Οι υγειονομικές αρχές της Βρετανίας ωστόσο, αφού ολοκλήρωσαν την έρευνά τους για το θέμα, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι είναι ασφαλές να συνεχιστούν οι δοκιμές. Η εταιρεία διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται να αποκαλύψει άλλες ιατρικές πληροφορίες για το θέμα.

Ο αριθμός των περιστατικών μόλυνσης από την COVID-19 στις ΗΠΑ αυξήθηκε χθες τουλάχιστον κατά 33.171 στα 6,53 εκατομμύρια κρούσματα, έναντι 6,50 εκατομμυρίων την προηγούμενη ημέρα, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Reuters. Ο αριθμός των θανάτων στις ΗΠΑ αυξήθηκε χθες τουλάχιστον κατά 392 στους 194.147 θανάτους, έναντι 193.755 θανάτους την προηγούμενη ημέρα.

Η Oracle νίκησε τη Microsoft στη μάχη για τη θυγατρική της κινεζικής εταιρείας TikTok στις ΗΠΑ, με μία συμφωνία που είναι διαρθρωμένη περισσότερο ως εταιρική σχέση παρά ως πώληση, στην προσπάθεια να διεξέλθει μέσα από τις γεωπολιτικές εντάσεις μεταξύ του Πεκίνου και της Ουάσιγκτον, σύμφωνα με πηγές με γνώση του θέματος. Η ByteDance, που είναι η ιδιοκτήτρια της TikTok, ήταν σε συζητήσεις για την πώληση της μονάδας που έχει στις ΗΠΑ – μίας εξαιρετικά δημοφιλούς εφαρμογής για βίντεο μικρής διάρκειας – με την Oracle και με μία κοινοπραξία εταιρειών υπό τη Microsoft, μετά την εντολή για πώλησή της που έδωσε τον περασμένο μήνα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος δήλωσε ότι σε διαφορετική περίπτωση θα την έκλεινε. Αν και η TikTok είναι πολύ γνωστή για χορευτικά βίντεο που είναι δημοφιλή στους έφηβους, Αμερικανοί αξιωματούχοι ανησυχούν ότι οι πληροφορίες των χρηστών μπορεί να περάσουν στην κινεζική κυβέρνηση. Η TikTok, που έχει 100 εκατομμύρια χρήστες στις ΗΠΑ, έχει δηλώσει ότι δεν θα κοινοποιήσει ποτέ τέτοια στοιχεία στις κινεζικές Αρχές. Οι διαπραγματεύσεις για την πώληση ανατράπηκαν όταν η Κίνα αναθεώρησε τους κανόνες για τον έλεγχο των εξαγωγών τον περασμένο μήνα, με την οποία απέκτησε λόγο στη μεταβίβαση του αλγόριθμου της TikTok σε ξένο αγοραστή. Το Reuters μετέδωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η Κίνα θα προτιμούσε να κλείσει η TikTok στις ΗΠΑ από…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: www.sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: