Κετογονική διατροφή και καρκίνος: Τα νέα δεδομένα – Shape.gr

καρκίνος υγεία

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

€99.95 Inc. Vat


24K Gold Finished
Adjustable size for Bracelet & Ring
FREE Shipping!
Handmade Women’s Butterfly Jewelry Set Jewelry

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished | jewelryaccessories4u.com

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished
€99.95 Inc. Vat

Butterfly Jewelry Set includes:
Handmade Butterfly Bracelet
Handmade Butterfly Ring

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

Από την Ελένη Παπαγιαννίδου, κλινικό διαιτολόγο-διατροφολόγο, PhD, Γ.Ν. Ασκληπιείο Βούλας (rebalance.gr)

Είναι γεγονός: Μετά από δεκαετίες δαιμονοποίησης του λίπους αποδεικνύεται ότι μια διατροφή πλούσια σε λίπος και πολύ χαμηλή σε υδατάνθρακες είναι θεραπευτική για πολλές ασθένειες και διαταραχές. Σύμφωνα με τα τελευταία επιστημονικά δεδομένα, για παράδειγμα, δημοσιεύσεις στα επιστημονικά ιατρικά έντυπα European Journal of Clinical Investigation και Epilepsia, η κετογονική διατροφή μπορεί να είναι μια πολύ αποτελεσματική θεραπευτική λύση για κάποιες διαταραχές και παθήσεις. Ποιες είναι αυτές και ποια τα επιστημονικά δεδομένα που τεκμηριώνουν το γεγονός ότι η keto μπορεί να βελτιώσει την υγεία σου;
Κετογονική διατροφή και καρκίνος
Σύμφωνα με τον Thomas Seyfried, καθηγητή Βιολογίας στο Boston College των ΗΠΑ και συγγραφέα του βιβλίου Ο καρκίνος ως μεταβολική νόσος: προέλευση, διαχείριση και πρόληψη του καρκίνου, σε όλους τους καρκίνους υπάρχει το φαινόμενο Warburg. Αυτό πήρε το όνομά του από τον Otto Warburg, Γερμανό γιατρό βραβευμένο με Νόμπελ, που απέδειξε ότι ο καρκίνος οφείλεται σε μεγάλο βαθμό σε μιτοχονδριακή δυσλειτουργία. Τα ελαττωματικά μιτοχόνδρια ωθούν τα καρκινικά κύτταρα να χρησιμοποιήσουν τη ζύμωση ως κύρια πηγή παραγωγής ενέργειας για ανάπτυξη και επιβίωση. Κατά συνέπεια, ο περιορισμός των ζυμώσιμων καυσίμων, κυρίως της γλυκόζης, στοχεύει στη μη ανάπτυξη και τη μη επιβίωση των καρκινικών κυττάρων.

Επιπλέον, σύμφωνα με επιστημονικά δεδομένα, τα υψηλά επίπεδα ινσουλίνης και σακχάρου και η χρόνια φλεγμονή επηρεάζουν τη νεοπλασματική διαδικασία. Αυτό συμβαίνει κυρίως μέσω της ινσουλίνης και του IGF-1 παράγοντα, καθώς τα περισσότερα καρκινικά κύτταρα έχουν σχετικούς υποδοχείς.
Ο ρόλος της κετογονικής διατροφής
Η κετογονική διατροφή επιλεκτικά καταστρέφει τους όγκους με την παροχή λίπους και πρωτεΐνης που δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τα καρκινικά κύτταρα που εξαρτώνται από τη γλυκόζη. Ο συνδυασμός μιας κετογονικής διατροφής με χημειοθεραπευτικές και ραδιοθεραπευτικές θεραπείες συμβάλλει στη βελτίωση της ανταπόκρισης του όγκου, σύμφωνα με έρευνες στα έγκριτα επιστημονικά περιοδικά Aging, Journal of Cancer Prevention και Current Opinion in Clinical Nutrition and Metabolic Care.
Διάβασε επίσης: Κετογονική διατροφή: Πώς βελτιώνει το Αλτσχάιμερ, την πολλαπλή σκλήρυνση, την ημικρανία και τον αυτισμό

Διάβασε επίσης: 3 μύθοι για την κετογονική δίαιτα: Γιατί δεν ισχύουν;

,https://eidiseis.news/wp-content/uploads/2021/02/Κετογονική-διατροφή-και-καρκίνος-Τα-νέα-δεδομένα-Shapegr.jpg

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: shape.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: