Κι άλλη βουλευτής της ΝΔ σε σκάνδαλο συμβάσεων με το Δημόσιο

Κι άλλη βουλευτής της ΝΔ σε σκάνδαλο συμβάσεων με το Δημόσιο

Μετά τις υποθέσεις Πάτση και Χειμάρα, άλλο ένα σκάνδαλο αποκαλύπτεται με βουλευτή της ΝΔ, που έπαιρνε παράνομες αμοιβές από το Δημόσιο έχοντας συνάψει συμβάσεις με κρατικό φορέα.

Εμπλεκόμενη η βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Αννα Ευθυμίου, δικηγόρος, η οποία  κατά παράβαση συνταγματικών διατάξεων αμειβόταν από τον ΕΦΚΑ για “παροχή νομικών υπηρεσιών”

Τη σκανδαλώδη υπόθεση αποκάλυψε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης, με ανάρτηση του στο facebook. Στην ανάρτηση αναφέρει ότι η κ. Ευθυμίου εισέπραξε παρανόμως από τον ΕΦΚΑ 106.672 ευρώ. Επισημαίνει μάλιστα εμμέσως ότι ως δικηγόρος, η κ. Ευθυμίου δεν μπορεί να επικαλεστεί  άγνοια νόμου για το ασυμβίβαστο, όπως ο κ. Χειμάρας.

Είχε προηγηθεί δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα» (στη στήλη: «Μικροπολιτικός») που ανέφερε ότι μία βουλευτής της ΝΔ στη Βόρεια Ελλάδα έχει συνάψει συμβάσεις με το Δημόσιο.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 η κ. Ευθυμίου χαρακτήρισε ανυπόστατη την κατηγορία. Δεν αρνήθηκε τη σχέση της με τον ΕΦΚΑ, υποστήριξε όμως ότι πρόκειται για παλιές υποθέσεις που της ανατέθηκαν πρωτοδίκως, πριν καν εκλεγεί βουλευτής και ολοκληρώθηκαν σε δεύτερο βαθμό.

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: