Κηδεία τέως βασιλιά: Ξεκίνησαν οι υψηλές αφίξεις – Κλείνουν δρόμοι στην Αθήνα

Κηδεία τέως βασιλιά: Ξεκίνησαν οι υψηλές αφίξεις - Κλείνουν δρόμοι στην Αθήνα

Όλα είναι έτοιμα για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου – 14 ιδιωτικές πτήσεις στο «Ελ. Βενιζέλος»

Σχεδόν όλα είναι έτοιμα για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή την περασμένη Τρίτη, σε ηλικία 82 ετών.

Στη Μητρόπολη Αθηνών θα τελεστεί η κηδεία ενώ η ταφή θα γίνει στο Τατόι, δίπλα στους προγόνους του, όπως επιθυμούσε ο ίδιος. Τα τελευταία 24ωρα, στα πρώην βασιλικά κτήματα γίνονται εργασίες ώστε να απομακρυνθούν φερτά υλικά, να διαμορφωθούν χώροι και να αποκατασταθούν κάποιες ζημιές. Τα έργα ολοκληρώνονται το απόγευμα.

Έφτασαν οι πρώτοι καλεσμένοι

Οι περισσότεροι προσκεκλημένοι, μέλη βασιλικών οικογενειών από 11 κράτη, φτάνουν σήμερα στην Ελλάδα. Σύσσωμη η βασιλική οικογένεια της Ισπανίας θα παραστεί στην κηδεία με τα περισσότερα μέλη της να βρίσκονται ήδη εδώ. Βασιλικά μέλη αναμένονται επίσης από την Δανία, την Σουηδία, το Λουξεμβούργο, Νορβηγία, το Μονακό, την Σερβία και την Βουλγαρία, ενώ συνολικά 14 ιδιωτικές πτήσεις αναμένονται σήμερα στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.

Συγκεκριμένα, στη χώρα μας έφτασε ήδη ο βασιλιάς της Ισπανίας, Φελίπε με την σύζυγό του, Λετίθια και μένουν σε ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας, ενώ θα αναχωρήσουν την Τρίτη. Και ο Χουάν Κάρλος αναμένεται σήμερα Κυριακή στην Αθήνα και θα αναχωρήσει την Τρίτη. Επίσης, σήμερα αναμένονται ο Μέγας Δούκας του Λουξεμβούργου Ερρίκος και ο διάδοχος της Νορβηγίας πρίγκιπας Χάακον.

Παραμένει ανεπιβεβαίωτος ο ερχομός του διαδόχου του Βρετανικού θρόνου και βαφτισιμιό του τέως βασιλέως. Ωστόσο σχεδόν σίγουρος θεωρείται ο ερχομός της Πριγκίπισσας Άννας, κόρης της εκλιπούσης βασίλισσας Ελισάβετ της Αγγλίας.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, στη λίστα με τους καλεσμένους που θα παρακολουθήσουν την εξόδιο ακολουθία βρίσκονται και περίπου 50 Έλληνες, μεταξύ αυτών στενοί φίλοι, πρώην συμμαθητές του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, επιχειρηματίες και πολιτικοί.

Σε διαρκείς συνεννοήσεις βρίσκονται όλοι οι αρμόδιοι ώστε όλα να λειτουργήσουν ρολόι και βάσει σχεδίου. Drones και ελικόπτερα θα δίνουν εικόνα στο επιχειρησιακό κέντρο της ΓΑΔΑ, ενώ 1000 αστυνομικοί θα βρίσκονται επί ποδός. Ιδιαίτερη προσοχή θα υπάρξει για την αυτοκινητοπομπή από το κέντρο της Αθήνας στο Τατόι.

Σύμφωνα με πληροφορίες η πορεία που θα ακολουθήσει η πομπή από τη Μητρόπολη προς το Τατόι είναι ανάποδα την οδό Μητροπόλεως, Σύνταγμα, Βασ. Σοφίας, Μιχαλακοπούλου, Κατεχάκη, Περιφερειακή Υμηττού, Αττική Οδός, Αθηνών-Λαμίας και έξοδο στην Βαρυμπόμπη με κατεύθυνση το σημείο ταφής…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: onsports.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: