Κίεβο: Μπαράζ εκρήξεων – Αναφορές ότι καταστράφηκε ξενοδοχείο

Logo Image

Δέκα εκρήξεις ακούστηκαν σήμερα, παραμονή Πρωτοχρονιάς, στο κέντρο του Κιέβου, όπου ήχησαν ξανά οι σειρήνες συναγερμού. Ο κυβερνήτης της περιφέρειας του Κιέβου Ολέκσι Κουλέμπα προειδοποίησε νωρίτερα για το ενδεχόμενο πυραυλικής επίθεσης λέγοντας ότι ενεργοποιήθηκαν τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας στην περιοχή.

«Μαζική ρωσική πυραυλική επίθεση»

«Η χώρα των τρομοκρατών πραγματοποίησε πολλά κύματα πυραυλικών επιθέσεων. Μας εύχονται Καλή Χρονιά, αλλά θα επιμείνουμε» έγραψε ο Κουλέμπα στον λογαριασμό του στο Telegram.

Ο δήμαρχος του Κιέβου, Βιτάλι Κλίτσκο, επιβεβαίωσε ότι ακούστηκαν εκρήξεις στην πόλη σε ανάρτησή του στην εφαρμογή Telegram και διευκρίνισε ότι σημειώθηκαν εκρήξεις σε μια κατοικημένη περιοχή, στη συνοικία Σολομιάνσκι της πρωτεύουσας και άλλες εκρήξεις σε δύο άλλα σημεία της πόλης. Ωστόσο, δεν διευκρίνισε τι προκάλεσε τις εκρήξεις.

Όπως έγραψε ο αξιωματούχος της ουκρανικής προεδρίας στο Telegram, ένα ξενοδοχείο στο Κίεβο καταστράφηκε από έκρηξη ενώ Ουκρανοί αξιωματούχοι έκαναν λόγο για μαζική ρωσική πυραυλική επίθεση. Όπως έγραψε ο Κίριλο Τιμόσενκο, οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών κατευθύνονται στον τόπο της έκρηξης.

Δύο τραυματίες από επίθεση drone στην πόλη Κμελνίτσκι

Στην πόλη Κμελνίτσκι της δυτικής Ουκρανίας δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν από την επίθεση drone, σύμφωνα με σύμβουλο της ουκρανικής προεδρίας.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: naftemporiki.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: