Κικίλιας για τουρισμό: Πάμε για ρεκόρ με πάνω από 18 δισ. ευρώ έσοδα

Κικίλιας για τουρισμό: Πάμε για ρεκόρ με πάνω από 18 δισ. ευρώ έσοδα

«Ααξιοποιώντας όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία RRF, ΠΔΕ, ΕΣΠΑ, προχωράμε σε σημαντικά έργα υποδομών», ανέφερε ο υπουργός Τουρισμού

«Η χρονιά πάει για ρεκόρ αφίξεων και εσόδων άνω των 18 δισ. ευρώ και όπως φαίνεται ήδη η Κ. Μακεδονία εξελίσσεται καλύτερα από κάθε άλλη χρονιά», τόνισε ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στο 6ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Θεσσαλονίκης, που διοργάνωσε το Ελληνικό Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης, για τις δυνατότητες που έχει η Μακεδονία για περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη, αλλά και στις πρωτοβουλίες που έχουν ληφθεί για την επίτευξη αυτού του στόχου.

   Ο κ. Κικίλιας σημείωσε ότι η εξαιρετική σεζόν του 2022 έχει δώσει ισχυρή ώθηση στη φετινή τουριστική περίοδο, ενώ ταυτόχρονα έχουν δρομολογηθεί σημαντικά έργα ανάπτυξης τόσο από την κυβέρνηση όσο και από διεθνείς κολοσσούς που έρχονται και επενδύουν στη χώρα μας.

   Πρόσθεσε, δε, πως «αξιοποιώντας όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία RRF, ΠΔΕ, ΕΣΠΑ, προχωράμε σε σημαντικά έργα υποδομών- λιμάνια, μαρίνες, λιμενοβραχίονες- ανάδειξης των θεματικών μας προϊόντων -χιονοδρομικά κέντρα, ορεινά καταφύγια, ορειβατικά μονοπάτια, οινοτουρισμό, γαστρονομία- αλλά και σε έργα βιωσιμότητας -διαχείριση στερεών αποβλήτων και υδάτινων πόρων, ηλεκτροκίνηση, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας- καθώς η βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη αποτελεί πρόσημο για το 2023», ενώ επισήμανε ότι ταυτόχρονα συνεχίζονται οι καμπάνιες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, με στόχο την ανάδειξη της Ελλάδας ως ιδανικού προορισμού για 12μηνο τουρισμό.

   Ο υπουργός Τουρισμού ανέφερε ακόμη ότι κατά τις επισκέψεις του σε περιοχές της Μακεδονίας έχει διαπιστώσει ότι υπάρχουν πολύ μεγάλες δυνατότητες για περαιτέρω τουριστική αναβάθμιση και έχει παρακινήσει δήμους, περιφέρειες, λιμενικά ταμεία και ιδιώτες να αξιοποιήσουν τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία, συμμετέχοντας σε αυτά τα προγράμματα, καθώς όλες αυτές οι επενδύσεις θα δώσουν προστιθέμενη αξία και σημαντική ώθηση στο τουριστικό προϊόν της περιοχής.

   Ο κ. Κικίλιας, αναφερόμενος στην τουριστική ανάπτυξης της Μακεδονίας, εξήγησε πως θα πραγματοποιήσει ταξίδια εξοικείωσης για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος σε χώρες, όπως η Σαουδική Αραβία, με στόχο το 2023 να πραγματοποιηθούν για πρώτη φορά πτήσεις από τις χώρες αυτές. Επιπρόσθετα διευκρίνισε πως συνεχίζεται η προσπάθεια σε συνεργασία με την Περιφέρεια και το αεροδρόμιο «Μακεδονία», για απευθείας πτήσεις από τις ΗΠΑ που θα φέρουν στην πόλη και στην ευρύτερη περιοχή…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: skai.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: