Κιμ Γιονγκ Ουν: Να αναλάβουμε «επείγουσα δράση» για την κλιματική αλλαγή

Κιμ Γιονγκ Ουν: Να αναλάβουμε «επείγουσα δράση» για την κλιματική αλλαγή

Επείγουσα δράση για την κλιματική αλλαγή ζήτησε ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί ο «μη φυσιολογικός» καιρός, εξαιτίας του οποίου, όπως υποστηρίζει, η χώρα αντιμετωπίζει σαρωτική έλλειψη τροφίμων Ο Κιμ διέταξε τους αξιωματούχους να περιορίσουν την κλιματική αλλαγή, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Πολιτμπιρό την περασμένη Πέμπτη, σύμφωνα με το Κορεατικό Κεντρικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Η Βόρεια Κορέα αντιμετωπίζει το πρόβλημα των μεγάλων πλημμυρών και μια συνεχιζόμενη επισιτιστική κρίση εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού. Το 2020, καλλιέργειες βασικών αγαθών υπέστησαν ζημία από τους τυφώνες. Αλλά και το 2021 τα προβλήματα ήταν έντονα. Αρχικά υπήρξαν ζημιές από τις ξηρασίες ενώ ακολούθησαν εποχικές ισχυρές βροχές και πλημμύρες. Ο Κιμ είπε στους αξιωματούχους ότι ο κίνδυνος της κλιματικής αλλαγής έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια και ότι ο «καταστροφικός καιρός» όλο και χειροτερεύει.

«Η χώρα μας είναι επίσης ευάλωτη στον κίνδυνο» είπε ο Κιμ που διέταξε τους αξιωματούχους του καθεστώτος να υιοθετήσουν ένα «φιλόδοξο» σχέδιο που προβλέπει βελτίωση των ποταμών, αναδάσωση για τον έλεγχο της διάβρωσης, συντήρηση φρεατίων κι έργα για την αντιμετώπιση των παλιρροιών. Επίσης, ζήτησε να δημιουργηθεί υποδομή για τη διαχείριση πλημμυρών στη χώρα.

Τον περασμένο μήνα, οι ισχυρές βροχές στη βορειοανατολική χώρα κατέστρεψαν ή πλημμύρισαν 1.170 σπίτια και ανάγκασαν 5.000 ανθρώπους να εκκενώσουν τις περιοχές τους σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση Παράλληλα γέφυρες καταστράφηκαν, όπως και εκατοντάδες στρέμματα αγροτικής γης.

Αρνείται τις διεθνείς προσφορές για εμβόλια

Εν μέσω της συνεχιζόμενης κρίσης για τα τρόφιμα και το κλίμα, η οικονομία της Βόρειας Κορέας έχει πληγεί επίσης κι από τις διεθνείς κυρώσεις, αλλά και τους αποκλεισμούς που έχει θέσει η χώρα στα σύνορα λόγω του κορωνοϊού. Ο Κιμ απέρριψε τις διεθνείς προσφορές για εμβόλια κατά της Covid-19 και επέμεινε ότι θα αντιμετωπίσει η χώρα την πανδημία με το δικό της στυλ.

«Η παρούσα επικίνδυνη κατάσταση της πανδημίας διεθνώς συνεχίζει να ξεφεύγει από τον έλεγχο και απαιτεί σκληρότερη εθνική πρόληψη» είπε, λέγοντας ότι πρόκειται για έργο υψίστης σημασίας, που δεν πρέπει να χαλαρώσει ούτε στιγμή.

Ειδήσεις σήμερα:

Μέγα πλήθος και συγκίνηση στη Μητρόπολη για τον Μίκη Θεοδωράκη

Γέννησε η Όλγα Κεφαλογιάννη δίδυμα, αγόρι και κορίτσι

Στις 14 Σεπτεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα για…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: protothema.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: