Κιμ Γιονγκ Ουν: Ζητά την εισαγωγή… πολυτελών κοστουμιών και ποτών για να ξεκινήσει συνομιλίες με τις ΗΠΑ

Κιμ Γιονγκ Ουν: Ζητά την εισαγωγή... πολυτελών κοστουμιών και ποτών για να ξεκινήσει συνομιλίες με τις ΗΠΑ

Έτοιμος να συζητήσει με τις ΗΠΑ για την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου είναι ο «κληρονομικός» ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, αλλά με τους δικούς του όρους.
Σύμφωνα με τον Παρκ Τζι Ουόν, επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της Νότιας Κορέας (NIS), ο οποίος ενημέρωσε την Τρίτη το Κοινοβούλιο στη Σεούλ, χωρίς να αποκαλύψει τις πηγές του, το καθεστώς του Βόρειου γείτονα έχει μια σειρά απαιτήσεων, πριν καθίσει και πάλι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τις ΗΠΑ με θέμα το πυρηνικό οπλοστάσιο της Πιονγκγιάνγκ.

Η Πιονγκγιάνγκ επιθυμεί την χαλάρωση των κυρώσεων που έχει επιβάλλει η Δύση, ώστε να έχει την δυνατότητα να εξάγει ορυκτά και να εισάγει καύσιμα και πολυτελή αγαθά, όπως ακριβά κοστούμια και ποτά. Οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν στην απομονωμένη χώρα της έχουν στερήσει την εισαγωγή μεγάλων ποσοτήτων σιδήρου ενώ υπάρχει περιορισμός για την εισαγωγή καυσίμων στα 500.000 βαρέλια ετησίως. Όμως, όπως φαίνεται και η ελίτ του καθεστώτος έχει τις δικές της «ανάγκες», σε κοστούμια «δυτικού τύπου» και ακριβά ποτά, σύμφωνα με τις μυστικές υπηρεσίες της Σεούλ. Εκπρόσωπος της κοινοβουλευτικής επιτροπής των μυστικών υπηρεσιών δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Ρώτησα τι χρειάζονται περισσότερο και απάντησαν υψηλής ποιότητας ποτά και κοστούμια, όχι μόνο για τον Κιμ Γιονγκ Ουν, αλλά για να διανεμηθούν στην ελίτ της Πιονγκγιάνγκ».

Από την περασμένη εβδομάδα, μετά την αποκατάσταση των διαύλων επικοινωνίας Βορρά και Νότου, οι δύο χώρες έχουν συζητήσει αρκετές φορές, μετά από ένα μεγάλο διάστημα «σιωπής» ανάμεσά τους. Ο ισχυρός ηγέτης της Βόρειας Κορέας ήταν εκείνος που ζήτησε την αποκατάσταση της επικοινωνίας της Σεούλ με την Πιονγκγιάνγκ, όπως αναφέρουν οι μυστικές υπηρεσίες της Νότιας Κορέας. Σύμφωνα με την NIS η Βόρεια Κορέα αναγκάστηκε να διανείμει στους πολίτες ποσότητες ρυζιού από τις αποθήκες του στρατού καθώς η παρατεταμένη ξηρασία και το κλείσιμο των συνόρων, λόγω πανδημίας, έχουν οδηγήσει τη χώρα σε σοβαρή έλλειψη αγαθών πρώτης ανάγκης.

Τι αναφέρουν οι μυστικές υπηρεσίες της Νοτίου Κορέας για την υγεία του Κιμ

Η Βόρεια Κορέα έχει κλείσει τα σύνορά της υπό τον φόβο της πανδημίας και μέχρι σήμερα δεν έχει ανταποκριθεί στις διπλωματικές προσεγγίσεις της κυβέρνησης του Τζο Μπάιντεν για επανέναρξη των συνομιλιών με τις ΗΠΑ. Η τελευταία φορά που Βόρεια Κορέα και ΗΠΑ συνομίλησαν επίσημα για την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου ήταν τον Οκτώβριο του 2019. Ο τέως Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: protothema.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: