Κίνα: Εντείνεται η έλλειψη ηλεκτρικής ενέργειας – Πολλά εργοστάσια να σταματούν τη λειτουργία τους

Κίνα: Εντείνεται η έλλειψη ηλεκτρικής ενέργειας - Πολλά εργοστάσια να σταματούν τη λειτουργία τους

Οι επιδεινούμενες ελλείψεις ηλεκτρικής ενέργειας στην Κίνα έχουν οδηγήσει στην αναστολή παραγωγής σε πολυάριθμα εργοστάσια, μεταξύ των οποίων σε πολλά που προμηθεύουν τις Apple και Tesla, ενώ κάποια καταστήματα στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας λειτούργησαν με το φως των κεριών και τα εμπορικά κέντρα έκλεισαν νωρίτερα από το προγραμματισμένο.

Η Κίνα δοκιμάζεται από ενεργειακά προβλήματα καθώς η έλλειψη προμηθειών σε άνθρακα, η αυστηροποίηση των προτύπων για τις εκπομπές και η ισχυρότερη ζήτηση από εταιρίες μεταποίησης και τη βιομηχανία έχουν οδηγήσει τις τιμές άνθρακα σε υψηλά επίπεδα ρεκόρ ενώ έχουν προκαλέσει εκτεταμένους περιορισμούς στην κατανάλωση.

Από την περασμένη εβδομάδα κατά τη διάρκεια των ωρών αιχμής σε πολλές περιοχές της βορειοανατολικής Κίνας έχει εφαρμοστεί η χρήση δελτίων κατανάλωσης ενώ οι κάτοικοι πόλεων όπως της Τσανγκτσούν λένε ότι οι διακοπές ξεκινούν νωρίτερα και έχουν μεγαλύτερη διάρκεια, όπως μετέδωσαν κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Σήμερα, η State Grid Corp δεσμεύθηκε να διασφαλίσει τη βασική παροχή ηλεκτρικής ενέργειας και να αποφευχθούν οι διακοπές ρεύματος.

Η ενεργειακή κρίση έχει πλήξει την παραγωγή σε βιομηχανίες σε πολλές περιοχές της Κίνας και επηρεάζει τις προοπτικές ανάπτυξης της κινεζικής οικονομίας, σύμφωνα με αναλυτές.

Ο αντίκτυπος σε σπίτια και μη βιομηχανικούς χρήστες γίνεται αισθητός ενώ οι θερμοκρασίες τις νυχτερινές ώρες πέφτουν σε επίπεδα παγετού στις βορειότερες πόλεις της Κίνας. Η Εθνική Διοίκηση Ενέργειας (NEA) έχει πει σε εταιρίες άνθρακα και φυσικού αερίου να διασφαλίσουν επάρκεια ενέργειας προκειμένου τα σπίτια να είναι ζεστά κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Η επαρχία Λιανονίνγκ είπε ότι η παραγωγή ενέργειας έχει μειωθεί σημαντικά από τον Ιούλιο, και το κενό στον εφοδιασμό διευρύνθηκε σε «σοβαρό επίπεδο» την περασμένη εβδομάδα. Οι διακοπές ρεύματος επεκτάθηκαν την περασμένη εβδομάδα από τις βιομηχανίες σε κατοικημένες περιοχές.

Η πόλη Χουλουντάο είπε στους κατοίκους να μην χρησιμοποιούν ιδιαίτερα ενεργοβόρες συσκευές, όπως θερμοσίφωνες και φούρνους μικροκυμάτων κατά τις ώρες αιχμής και κάτοικος της πόλης Χαρμπίν στην επαρχία Χεϊλονγκτζιάνγκ είπε στο Reuters ότι πολλά εμπορικά κέντρα κλείνουν νωρίτερα από το συνηθισμένο, στις 4 το απόγευμα.

Δεδομένης της σημερινής κατάστασης με την ενέργεια, «για ένα διάστημα θα συνεχιστεί η ορθή χρήση ηλεκτρικής ενέργειας», ανέφερε ο φορέας χάραξης οικονομικής πολιτικής της επαρχίας σύμφωνα με το δίκτυο CCTV.

Τα…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: