ΚΙΝΑΛ: Αναπτύσσεται δυναμική, ξεχωρίζουν τρεις υποψηφιότητες

ΚΙΝΑΛ: Αναπτύσσεται δυναμική, ξεχωρίζουν τρεις υποψηφιότητες

Το βασικό συμπέρασμα από τα πρώτα γκάλοπ για τη «μάχη» της ηγεσίας στο ΚΙΝΑΛ, είναι πώς από την προεκλογική διαδικασία μεγάλος κερδισμένος είναι το… ίδιο το κόμμα. Για πρώτη φορά  μετά από χρόνια, το Κίνημα Αλλαγής κινείται πλησίον διψήφιου ποσοστού στην πρόθεση ψήφου.

Πρόκειται, ασφαλώς, για μια ενθαρρυντική ένδειξη για τη δυναμική που φαίνεται να αναπτύσσεται και πάλι στο Κίνημα Αλλαγής, γεγονός που αποτιμούν αναλόγως τα επιτελεία των υποψηφία για την ηγεσία του κόμματος. Το ενδιαφέρον για τις εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ αναζωπυρώθηκε, ωστόσο όπως επισημαίνουν έμπειροι αναλυτές αλλά και σημαντικά πρόσωπα εντός του κόμματος, η φλόγα μπορεί να σβήσει εύκολα, αν οι υποψήφιοι αναλωθούν σε ανούσιους τσακωμούς και διαξιφισμούς, αφήνοντας κατά μέρους τα ουσιώδη πολιτικά ζητήματα, που πρέπει να απασχολούν το κόμμα. Το μέγιστο αυτών των θεμάτων είναι η επανάκτηση ενός σημαίνοντα ρόλου στον χώρο της Κεντροαριστεράς και η επαναφορά του κόμματος σε τροχιά πρωταγωνιστή των δρωμένων στην πολιτική σκηνή.

Εκ των βασικών συμπερασμάτων που απορρέουν από αυτή την πρώτη φάση της προεκλογικής «μάχης» για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, είναι πως πρόκειται για «κούρσα»  δύο ταχυτήτων, στην οποία έχουν ξεχωρίσει οι υποψηφιότητες των Λοβέρδου, Ανδρουλάκη και Παπανδρέου. Οι υποψηφιότητες των Γερουλάνου, Καστανίδη και Χρηστίδη δεν έχουν τη δυναμική για να διεκδικήσουν κάτι παραπάνω, ωστόσο, αποτελούν εν πολλοίς τους ρυθμιστές των ισορροπιών για την τελική «μάχη», ιδίως εφόσον αυτή κριθεί στο δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών.

Να θυμίσουμε ότι σύμφωνα με  δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η Metron Analysis για λογαριασμό του Βήματος της Κυριακής, το Κίνημα Αλλαγής συγκεντρώνει ποσοστό 9,8%, αναφορικά με την πρόθεση ψήφου.

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: