ΚΙΝΑΛ: Η αλαζονεία της θεωρίας του δήθεν επιτελικού κράτους και της ενός ανδρός αρχής κάηκε

ΚΙΝΑΛ: Η αλαζονεία της θεωρίας του δήθεν επιτελικού κράτους και της ενός ανδρός αρχής κάηκε

Συνεννόηση και συνεισφορά όλων μας απέναντι στην κατάσταση που αφήνουν πίσω τους οι πυρκαγιές, διεκδικεί το Κίνημα Αλλαγής με το πρόσθετο επιχείρημα, «η αλαζονεία της θεωρίας του δήθεν επιτελικού κράτους και της ενός ανδρός αρχής κάηκε». Γι’ αυτό και επαναφέρει την πρόταση της προέδρου του, Φώφης Γεννηματά, για άμεση συζήτηση στη Βουλή, σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής αναφέρεται:

Α. Η καταστροφή από τις πυρκαγιές συνεχίζεται και η Κυβέρνηση ικανοποιημένη ως συνήθως δίνει συνεντεύξεις.

Δηλώνουν προκλητικά ότι «έκαναν ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατό» την ώρα που κυριαρχεί η απογοήτευση και η απόγνωση στη χώρα.

Υποχρέωση κι ευθύνη τους είναι να δώσουν επιτέλους ένα τέλος στον εφιάλτη.

Β. Η Κυβέρνηση εξήγγειλε χθες τα πρώτα μέτρα ανακούφισης για τους πυρόπληκτους.

Είναι αναγκαία, αλλά δεν μπορεί να μείνουμε σε αυτά. Το αρνητικό παράδειγμα του 2007 με Κυβέρνηση της ΝΔ στην Ηλεία, που η συμβολή του κράτους έμεινε στα αρχικά επιδόματα, δεν πρέπει να επαναληφθεί.

Γ. Εκείνο που απαιτείται είναι να διαμορφωθεί επειγόντως ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ,τόσο για την πρόληψη και την ενίσχυση των μηχανισμών πολιτικής προστασίας, όσο και για την ανασυγκρότηση της οικονομικής και κοινωνικής ζωής των περιοχών».

Κατά την άποψη του Κινήματος Αλλαγής, το πρόγραμμα πρέπει να περιλαμβάνει περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:

«1. Ένα νέο αποτελεσματικό σχέδιο ανασυγκρότησης του συστήματος πολιτικής προστασίας και ενίσχυσης των μηχανισμών με όλα τα απαραίτητα μέσα και προσωπικό.

2. Την λήψη άμεσων μέτρων πρόληψης για τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν από την διάβρωση του εδάφους και τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα μετά την καταστροφή των δασών.

3. ‘Αμεση κήρυξη ως αναδασωτέων των πληγεισών περιοχών. Προστασία των δασών με τοπικά σχέδια, ξεκαθάρισμα αρμοδιοτήτων και αλλαγές στην λειτουργία των δασικών υπηρεσιών.

4. Επιτάχυνση της καταγραφής των ζημιών σε σπίτια, καλλιέργειες, επιχειρήσεις ώστε να δοθούν οι πλήρεις αποζημιώσεις το ταχύτερο. Επαναφορά της ηλεκτροδότησης και υδροδότησης των περιοχών χωρίς καθυστερήσεις.

5. Είναι αναγκαίο για την Εύβοια, την Ηλεία και άλλες πληγείσες περιοχές ένα νέο πρότυπο ανάπτυξης», προτείνεται εξάλλου.

Ταυτοχρόνως ζητά ολοκληρωμένες παρεμβάσεις ανασυγκρότησης των πληγεισών περιοχών και τούτο γιατί «τουριστικές και αγροτικές δραστηριότητες έχουν πληγεί για χρόνια.

Είναι επιβεβλημένο να δοθούν φορολογικά και ασφαλιστικά κίνητρα…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: