ΚΙΝΑΛ: Όλα τα σύνορα, όλη η χώρα αποθήκη ψυχών με υπογραφή ΝΔ

ΚΙΝΑΛ: Όλα τα σύνορα, όλη η χώρα αποθήκη ψυχών με υπογραφή ΝΔ

«Όλα τα σύνορα, όλη η χώρα, αποθήκη ψυχών με υπογραφή Νέας Δημοκρατίας», τονίζουν σε κοινή ανακοίνωση οι τομείς Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Μεταναστευτικής Πολιτικής του Κινήματος Αλλαγής με αφορμή, όπως υποστηρίζουν, την κυβερνητική απόφαση για τον χαρακτηρισμό της Τουρκίας ως ασφαλή τρίτη χώρα.

«Η απόφαση της κυβέρνησης να θεωρήσει την Τουρκία ασφαλή τρίτη χώρα για πολίτες 5 κρατών στερείται σοβαρότητας και σημαίνει, μεταξύ άλλων, την μονομερή επέκταση της εφαρμογής της Κοινής Δήλωσης ΕΕ – Τουρκίας και στον Έβρο», σημειώνουν. 

«Κανένα κράτος μέλος της ΕΕ δεν έχει χαρακτηρίσει την Τουρκία ασφαλή τρίτη χώρα. Εκτός της Ουγγαρίας…», αναφέρουν. 
«Η διαχείριση των μικτών μεταναστευτικών ροών, είτε στα σύνορα είτε στην ενδοχώρα, είναι μια περίπλοκη διαδικασία στην οποία δεν υπάρχει μια λύση – θέσφατο. Υπάρχει μόνο ο σεβασμός κανόνων, διαδικασιών στο πλαίσιο μιας γενικής ευρωπαϊκής στρατηγικής που μπορεί να έχει πολιτικό πρόσημο και μια σχετική ευελιξία.

Σε κάθε περίπτωση όμως, η Σύμβαση της Γενεύης είναι ο κοινός παρονομαστής για τις πολιτικές δυνάμεις στην ΕΕ που δεσμεύονται από το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Οτιδήποτε διαφορετικό είναι απομονωτισμός, λαϊκισμός και ακραίος συντηρητισμός», επισημαίνουν οι τομείς του ΚΙΝΑΛ. 

«Ποιο θα είναι όμως το πρακτικό αποτέλεσμα της απόφασης της κυβέρνησης; Η άρνηση της ουσιαστικής εξέτασης των αιτήσεων χιλιάδων αιτούντων άσυλο, σε πρώτο βαθμό, θα οδηγήσει στην επιβάρυνση του έργου των δευτεροβάθμιων επιτροπών ασύλου και σε επιπλέον καθυστερήσεις. Η τελική απόρριψη των αιτήσεων θα οδηγήσει στον εγκλωβισμό χιλιάδων Σύριων, Αφγανών και Σομαλών στη χώρα αφού, πέρα από οτιδήποτε άλλο, η Τουρκία δεν φαίνεται να δέχεται την επιστροφή τους», συμπληρώνουν. 

«Εγκλωβισμός στα σύνορα και στην ενδοχώρα. Αρχικά σε κέντρα κράτησης και μετά στους δρόμους και τις πλατείες των αστικών κέντρων αφού για τους απορριφθέντες του ασύλου δεν προβλέπεται ευρωπαϊκή οικονομική υποστήριξη», υποστηρίζουν. 
«Η χώρα μας, στο βωμό μιας επικοινωνιακής στρατηγικής που απευθύνεται και εξαπατά συντηρητικά ακροατήρια στο εσωτερικό, καθίσταται αναξιόπιστη και δακτυλοδεικτούμενη σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο. 

Την ώρα που η Τουρκία αποχωρεί από τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης και συνεχίζει να παραβιάζει πολιτικά και ατομικά δικαιώματα δέχεται ένα ανέλπιστο δώρο. Όχι μόνο τα κλειδιά του προσφυγικού αλλά και την «αναγνώριση» ότι είναι κράτος δικαίου που σέβεται το διεθνές δίκαιο», προσθέτουν. 

«Το ίδιο ανέλπιστο…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: naftemporiki.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: