ΚΙΝΑΛ: Σε συζήτηση οι τρεις εκ των υποψηφίων για την ηγεσία – Απουσία Γεννηματά

ΚΙΝΑΛ: Σε συζήτηση οι τρεις εκ των υποψηφίων για την ηγεσία - Απουσία Γεννηματά

Eντείνονται σιγά-σιγά οι εσωκομματικές διεργασίες στο Κίνημα Αλλαγής για την εκλογή της ηγεσίας που, όπως όλα δείχνουν, πρόκειται να πραγματοποιηθεί στα τέλη Νοεμβρίου και να ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου. Ακριβές χρονοδιάγραμμα ακόμη δεν υπάρχει, καθώς η αρμόδια Επιτροπή Καταστατικού ολοκληρώνει εντός των ημερών τις συνεννοήσεις με τις εταιρείες που θα υποστηρίξουν τη διαδικασία της ψηφοφορίας και η αναμενόμενη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, το επόμενο Σαββατοκύριακο (2-3 Οκτωβρίου) θα ανάψει το πράσινο φως για τους κανόνες και τον χρόνο της προεκλογικής εκστρατείας των υποψηφίων.

Ατύπως οι διεργασίες έχουν ξεκινήσει και χθες – από το απόγευμα μέχρι το βράδυ – οι κ.κ. Ν. Ανδρουλάκης, Ανδρ. Λοβέρδος και Χ. Καστανίδης συμμετείχαν στη συζήτηση που διεξήχθη με πρωτοβουλία των «Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία», που μετέχει στο Κίνημα Αλλαγής, υπό τον τίτλο «Η δημοκρατία σε δύσκολους καιρούς, κίνδυνοι και εγγυήσεις της δημοκρατικής διαδικασίας στην Ελλάδα, την Ευρώπη και τον κόσμο». Μία συζήτηση περισσότερο ιδεολογικού και θεωρητικού χαρακτήρα, ενδεικτική όμως του ιδεολογικού και πολιτικού στίγματος του κάθε υποψηφίου.

Από την εκδήλωση απουσίαζε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, η οποία επίσης είχε προσκληθεί, ωστόσο επικαλέστηκε το γεγονός ότι δεν έχουν ανακοινωθεί επισήμως οι υποψηφιότητες.

Ο ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι η Δημοκρατική Παράταξη πρέπει να αγκαλιάσει τις αγωνίες των πολιτών και σημείωσε: «Πριν από 30 χρόνια υπήρξε μία θεώρηση πως η ιστορία έχει τελειώσει και θα υπάρξει μία επέκταση της φιλελεύθερης δημοκρατίας στον πλανήτη. Αντ’ αυτού, βλέπουμε την τελευταία δεκαετία γεγονότα που δείχνουν ότι η προφητεία έπεσε έξω. Στη χώρα μας, το πιο ακραίο παράδειγμα που έδειξε τα όρια του σεβασμού των θεσμών ήταν το δημοψήφισμα του 2015. Καμία άλλη χώρα δεν δίχασε τον λαό της έτσι μέσα σε πέντε μέρες και μετά απαξίωσε την ετυμηγορία».

Ο κ. Ανδρουλάκης υποστήριξε πως «υπάρχουν κόμματα καρτέλ στην Ελλάδα και αν θέλουμε να τα κάνουμε ζωντανά πρέπει να εγγυηθούμε όλοι μας ότι την επόμενη μέρα η δημοκρατική παράταξη θα αγκαλιάσει τις αγωνίες των πολιτών, θα σέβεται τα μέλη της και τις διαδικασίες, όχι μέσα από συγκεντρωτισμό αλλά διάχυση της πληροφορίας. Η οποία θα γίνει και η βάση των συναινέσεων για την επόμενη μέρα».

Από την πλευρά του, ο κ. Λοβέρδος τόνισε πως «έχουμε πρόβλημα στη Σοσιαλδημοκρατία, στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Οι αναλύσεις γύρω…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: naftemporiki.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: