ΚΙΝΑΛ: Το χρονοδιάγραμμα, τα πρόσωπα και οι νέες ισορροπίες

ΚΙΝΑΛ: Το χρονοδιάγραμμα, τα πρόσωπα και οι νέες ισορροπίες

Της Κατερίνας Κοκκαλιάρη

Μετά το αρχικό σοκ που προκάλεσε η είδηση για το πρόβλημα υγείας της Φώφης Γεννηματά, ξεκίνησε έστω και άτυπα η συζήτηση για την επόμενη ημέρα. Οι κάλπες θα στηθούν κανονικά στις 5 Δεκεμβρίου και σε περίπτωση που χρειαστεί δεύτερος γύρος, αυτός θα γίνει στις 12 του μήνα.

Οι υποψήφιοι Νίκος Ανδρουλάκης, Ανδρέας Λοβέρδος και Χάρης Καστανίδης προς το παρόν έχουν αναστείλει την καμπάνια τους, σε ένδειξη σεβασμού για την περιπέτεια της Φ. Γεννηματά. Ωστόσο δεδομένο είναι πως ο πολιτικός χρόνος είναι πυκνός και την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ανέβουν εκ νέου οι πολιτικοί «ρυθμοί».

Το κρίσιμο θέμα, που συζητήθηκε χθες μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας  ήταν αν θα υπάρξει κάποια παράταση στην προθεσμία για την  κατάθεση των απαιτούμενων υπογραφών από τους υποψήφιους. Υπενθυμίζεται πως όσοι ετοιμάζονται να κατέβουν στην… εκλογική κούρσα θα πρέπει να έχουν από 5.000 υπογραφές.

Η σχετική προθεσμία λήγει αύριο και η συζήτηση σχετίζεται με το ενδεχόμενο να εκδηλωθεί ενδιαφέρον από κάποιο καινούργιο υποψήφιο, που προφανώς θα θέλει να εκφράσει τον «γεννηματικό» χώρο. Η λύση που προκρίνεται είναι να προχωρήσει κανονικά η διαδικασία εντός του συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος . Ωστόσο αν υπάρξει κάποια νέα υποψηφιότητα τότε θα δοθεί μία πίστωση χρόνου για να συγκεντρωθούν οι απαιτούμενες υπογραφές

Αυτό που μένει να φανεί είναι να υπάρξει κάποια υποψηφιότητα, που να αντανακλά τις απόψεις των «γεννηματικών» κάτι που είναι δεν είναι εύκολο  λόγω του στενού χρονικού πλαισίου. Δεδομένο είναι πως η κλεψύδρα μετρά αντίστροφα και το θέμα θα πρέπει να κλείσει με τον ένα  ή τον άλλο τρόπο σήμερα. Στα ονόματα που ακούστηκαν ήταν των Παύλου Χρηστίδη και Μανώλη Χριστοδουλάκη, δύο στελεχών που ανήκουν στη νεότερη γενιά. Να σημειωθεί πως μέχρι χθες δεν είχε εκδηλωθεί  κάποια  επίσημη πρωτοβουλία από τους «παπανδρεϊκούς» , ενώ δεν είχε υπάρξει κάποια εξέλιξη ούτε από την πλευρά του Παύλου Γερουλάνου. 

‘Οσον αφορά τα σενάρια για μεταβατικό πρόεδρο του κόμματος μέχρι τις εσωκομματικές κάλπες του Δεκεμβρίου, αυτά δεν βρίσκουν πολλούς υποστηρικτές στο εσωτερικό του κόμματος.

Κύμα συμπαράστασης για τη Φ. Γεννηματά

Στον Ευαγγελισμό παραμένει η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, που δέχεται ένα πρωτόγνωρο κύμα συμπαράστασης από τον πολιτικό κόσμο. Στο νοσοκομείο την επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ η κυρία Γεννηματά μίλησε στο τηλέφωνο με την πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και τον…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: naftemporiki.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: