Κίνηση-«καμπανάκι»: Το ΥΠΟΙΚ «σκουπίζει» τα διαθέσιμα φορέων του Δημοσίου!

Κίνηση-«καμπανάκι»: Το ΥΠΟΙΚ «σκουπίζει» τα διαθέσιμα φορέων του Δημοσίου!

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

€99.95 Inc. Vat


24K Gold Finished
Adjustable size for Bracelet & Ring
FREE Shipping!
Handmade Women’s Butterfly Jewelry Set Jewelry

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished | jewelryaccessories4u.com

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished
€99.95 Inc. Vat

Butterfly Jewelry Set includes:
Handmade Butterfly Bracelet
Handmade Butterfly Ring

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

Όλους τους τραπεζικούς λογαριασμούς φορέων του Δημοσίου που έχουν μείνει εκτός Τράπεζας της Ελλάδος και κεντρικού ταμειακού προγραμματισμού από το υπουργείο Οικονομικών «σκουπίζει» η κυβέρνηση, με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Θόδωρου Σκυλακάκη και υπό την απειλή εξαιρετικά αυστηρών κυρώσεων στους φορείς που δεν θα συμμορφωθούν.

Το θέμα της κεντρικής διαχείρισης των αποθεματικών των φορέων του Δημοσίου είχε αποτελέσει αντικείμενο θυελλώδους πολιτικής αντιπαράθεσης κατά το δραματικό πρώτο εξάμηνο του 2015, όταν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και ο τότε αρμόδιος υφυπουργός Οικονομικών είχε καθιερώσει για πρώτη φορά τη μεταφορά των λογαριασμών φορέων στην Τράπεζα της Ελλάδος, αρχικά με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Οξύτατες ήταν τότε οι αντιδράσεις της Νέας Δημοκρατίας, που τόνιζε ότι πρόκειται για πράξη που φανερώνει αδιέξοδο. «Εγκλωβισμένοι στα αδιέξοδά τους, προχωρούν, αν είναι δυνατόν, στην υποχρεωτική δέσμευση των ταμειακών διαθεσίμων των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης», δήλωνε ο τότε εκπρόσωπος της ΝΔ, Κ. Καραγκούνης.

Έξι χρόνια αργότερα, η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, ενώ διαβεβαιώνει συνεχώς ότι διαθέτει πλούσια ταμειακά αποθέματα και διαχειρίζεται με τον καλύτερο τρόπο τη ρευστότητα του κράτους εν μέσω της κρίσης του κορονοϊού, ταυτόχρονα σπεύδει να εφαρμόσει με τον πλέον αυστηρό τρόπο τις διατάξεις του ν. 4270/2014, χωρίς να θεωρεί, προφανώς, ότι αυτό προδίδει πως έχει περιέλθει σε κάποιο αδιέξοδο.

Με την απόφαση που εξέδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θ. Σκυλακάκης, επιβάλλεται σε όλους τους φορείς που δεν έχουν ανοίξει ως τώρα λογαριασμό στην Τράπεζα της Ελλάδος και δεν έχουν υπαχθεί σε καθεστώς κεντρικής ταμειακής διαχείρισης των αποθεματικών τους από το υπουργείο Οικονομικών, να το κάνουν άμεσα, με την απειλή καθαίρεσης διοικήσεων και περικοπής κρατικής επιδότησης σε όσους φορείς δεν συμμορφωθούν.

Στον κεντρικό ταμειακό προγραμματισμό θα υπαχθούν πιλοτικά και έξι περιφέρειες της χώρας, ανάμεσά τους η Περιφέρεια Αττικής. Υπενθυμίζεται ότι ο σημερινός περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης, ως πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) είχε ηγετικό ρόλο το 2015 στην εκδήλωση αντιδράσεων από την αυτοδιοίκηση για τη μεταφορά των αποθεματικών στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Η απόφαση προβλέπει ότι

Οι Φορείς της Γενικής Κυβέρνησης ανοίγουν υποχρεωτικά λογαριασμό ταμειακής διαχείρισης στην Τράπεζα της Ελλάδος. Δεν απαιτούνται περαιτέρω ενέργειες για τους Φορείς οι οποίοι…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: