ΚΚΕ: Απαράδεκτη η απαγόρευση συμμετοχής του Γερμανικού Κομμουνιστικού Κόμματος στις εκλογές

ΚΚΕ: Απαράδεκτη η απαγόρευση συμμετοχής του Γερμανικού Κομμουνιστικού Κόμματος στις εκλογές

«Την απαγόρευση συμμετοχής του Γερμανικού Κομμουνιστικού Κόμματος (DKP) στις εκλογές του Σεπτεμβρίου» στηλιτεύει, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ με επιστολή που απέστειλε προς την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

 Ταυτόχρονα οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ, Κώστας Παπαδάκης και Λευτέρης Νικολαόυ-Αλαβάνος, κατέθεσαν την ακόλουθη ερώτηση, με το ίδιο περιεχόμενο, προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

«Με απαράδεκτη απόφασή του Προέδρου της Ομοσπονδιακής Εφορευτικής Επιτροπής της Γερμανίας απαγορεύεται η συμμετοχή του Γερμανικού Κομμουνιστικού Κόμματος (DKP) στις προσεχείς Ομοσπονδιακές βουλευτικές εκλογές τον Σεπτέμβρη, ενώ απειλεί να του αφαιρέσει την ιδιότητα του πολιτικού κόμματος, με την επίκληση γραφειοκρατικών προσχημάτων. Πρόκειται για μια αντικομουνιστική ενέργεια που επιχειρεί να στοχοποιήσει και να ποινικοποιήσει την δράση του ΓΚΚ, των κομμουνιστών και την κομμουνιστική ιδεολογία.

Για την επίθεση αυτή, που οι Γερμανικές αρχές εξαπολύουν εναντίον του ΓΚΚ, έχει προετοιμαστεί το έδαφος με απαγορεύσεις των Κομμουνιστικών Κομμάτων, των κομμουνιστικών συμβόλων, τις διώξεις εναντίον των κομμουνιστών και της κομμουνιστικής ιδεολογίας σε μία σειρά κράτη-μέλη της ΕΕ.

Πρόκειται για μια κλιμακούμενη αντικομμουνιστική εκστρατεία της οποίας ηγείται η Ευρωπαϊκή Ένωση, η και βασίζεται στην ανιστόρητη εξίσωση του τέρατος του φασισμού με τον κομμουνισμό, την παραχάραξη της Ιστορικής αλήθειας.

Η ΕΕ με την επίκληση της «προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», της «παραβίασης πολιτικών δικαιωμάτων», του «κράτους δικαίου» σε κράτη μέλη και τρίτες χώρες στηρίζει ή καταγγέλλει κατά το δοκούν και με βάση γεωπολιτικά συμφέροντά της κι ανταγωνισμούς κυβερνήσεις ή αντιπολιτεύσεις, κόμματα και ΜΚΟ ενώ στην περίπτωση των αντικομμουνιστικών διώξεων κι απαγορεύσεων σε βάρος των κομμουνιστών με τη στάση της, όχι μόνο τις υποθάλπει αλλά και τις νομιμοποιεί.

Οι Γερμανοί κομμουνιστές έχουν μεγάλη εμπειρία βιώνοντας αντικομμουνιστικές διώξεις σε βάρος τους με πολλά θύματα, τόσο από τους ναζί, που απαγόρευσαν το ΚΚΓ το 1933, αλλά και αργότερα από την κυβέρνηση Κ. Αντενάουερ που το 1956 προέβη επίσης στην απαγόρευση της δράσης του ΓΚΚ. Όπως και τότε έτσι και σήμερα τέτοιες απαράδεκτες αποφάσεις συναντούν σφοδρές αντιδράσεις και καταγγελίες και δεν πρόκειται να νομιμοποιηθούν στη συνείδηση των λαών. Απαιτούμε την άμεση απόσυρση της απαγόρευσης της συμμετοχής του ΓΚΚ στις…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: