ΚΚΕ: Η οργή και η αγανάκτηση να γίνει αγώνας για μέτρα προστασίας του λαού

ΚΚΕ: Η οργή και η αγανάκτηση να γίνει αγώνας για μέτρα προστασίας του λαού

Για βαθύτερες αιτίες σχετικά με την ταλαιπωρία των πολιτών κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας «Ελπίς», κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, πέραν από «διαχειριστικές ανεπάρκειες, αστοχίες, έλλειψη συντονισμού κι άλλες τέτοιες βολικές δικαιολογίες, που αξιοποιούν στην κριτική ή “αυτοκριτική” τους τα αστικά κόμματα και οι κυβερνήσεις». 

Το ΚΚΕ κατηγορεί ευθέως την Πολιτεία για «τραγικές ελλείψεις και διαχρονική πολιτική που θυσιάζει τις υποδομές για την προστασία του λαού στο βωμό του κέρδους και των επιλογών του αστικού κράτους». 

Τονίζει παράλληλα ότι «Στην εποχή της πολυδιαφημιζόμενης 4ης βιομηχανικής επανάστασης και της ψηφιοποίησης, υπάρχουν όλες οι δυνατότητες που προσφέρει η επιστήμη, η τεχνολογία, η ανθρώπινη εργασία για τη ριζική βελτίωση της ζωής του λαού και την αντιμετώπιση των κοινωνικών προβλημάτων, μεταξύ των οποίων και των φυσικών φαινομένων». 

Η ανακοίνωση του ΚΚΕ

Εδώ  και 3 ημέρες οι κάτοικοι των περιοχών που επλήγησαν απ’ την κακοκαιρία “Ελπίς”, ειδικά στην Αττική, βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα Γολγοθά προβλημάτων, που κυριολεκτικά παραπέμπουν στις αρχές του προηγούμενου αιώνα. Σπίτια χωρίς ρεύμα και θέρμανση. Οδηγοί και αυτοκίνητα εγκλωβισμένοι στους -χρυσοπληρωμένους απ’ το λαό- αυτοκινητόδρομους. Εργαζόμενοι στο έλεος της κακοκαιρίας, αλλά και της εργοδοτικής εκμετάλλευσης κι ασυδοσίας. Συγκοινωνίες διαλυμένες. Μονάδες υγείας που υπολειτουργούν.

Η “ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού”, που τις προηγούμενες ημέρες διαφήμιζαν η κυβέρνηση της ΝΔ, οι περιφερειακές και δημοτικές αρχές, “θάφτηκε” κάτω από μια προβλέψιμη κι αναμενόμενη χιονόπτωση.

Όσες προκλητικές δικαιολογίες και υποκριτικές “συγγνώμες” κι αν επιστρατεύσουν, όσες επιτροπές διερεύνησης -ουσιαστικά κουκουλώματος- των ευθυνών κι αν εξαγγείλουν, όσες αποζημιώσεις κι αν δώσουν για να εξαγοράσουν τη σιωπή, δεν πρόκειται να αντιμετωπίσουν τη δίκαιη οργή κι αγανάκτηση του λαού, ούτε να κρύψουν την τραγική κατάσταση, που ακουμπά τον ίδιο το χαρακτήρα και τη λειτουργία του σημερινού κράτους, το οποίο έχει ως προτεραιότητα τη διασφάλιση του καπιταλιστικού κέρδους, θυσιάζοντας τις λαϊκές ανάγκες.

Αυτή είναι η πραγματική και βαθύτερη αιτία: 

-Για τον εγκλωβισμό χιλιάδων οδηγών στην Αττική Οδό και άλλους οδικούς άξονες, ως αποτέλεσμα της διαχρονικής πολιτικής όλων των κυβερνήσεων που, με τις συμβάσεις παραχώρησης, παραδίδουν το οδικό δίκτυο της χώρας στους επιχειρηματικούς ομίλους. Είναι οι ίδιοι όμιλοι που έχουν αποκομίσει…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: naftemporiki.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: