ΚΚΕ: Στο απυρόβλητο η περιβαλλοντοκτόνος δράση του εφοπλιστικού κεφαλαίου

ΚΚΕ: Οι λαοί να απορρίψουν τις διευθετήσεις ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ στην Αν. Μεσόγειο

Το ΚΚΕ καταψηφίζει το σχέδιο νόμου, με το οποίο ενσωματώνεται στην ελληνική έννομη τάξη η οδηγία για τον περιορισμό της χρήσης πλαστικών και κατηγορεί την κυβέρνηση για προσχηματική περιβαλλοντική ευαισθησία.

«Απουσιάζει κάθε αναφορά στον υπ’ αριθμό ένα επικίνδυνο-εχθρό των θαλάσσιων οικοσυστημάτων από πλευράς διασποράς πλαστικών αποβλήτων που είναι το εφοπλιστικό κεφάλαιο, μικρό και μεγάλο. Και για άλλη μια φορά μπαίνει στο απυρόβλητο η περιβαλλοντοκτόνα δράση του», είπε η ειδική αγορήτρια του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου και πρόσθεσε ότι «ο λόγος δημιουργίας της ευρω-Οδηγίας είναι να μην χάσει έδαφος η Ευρώπη στον εμπορικό πόλεμο με την Κίνα, αφού τα κινεζικά μονοπώλια σταμάτησαν να αγοράζουν από την Ευρώπη πλαστικό προς ανακύκλωση».

«Αυτό που υπερισχύει είναι η ατομική ευθύνη του καταναλωτή να επιλέξει άλλο υλικό από το πλαστικό και να φροντίσει ο ίδιος για την ασφαλή ανακύκλωση ή καταστροφή του μετά τη χρήση», παρατήρησε η βουλευτής του ΚΚΕ και προειδοποίησε για «διευρυμένο χαράτσι σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων».

«Αντιμετωπίζονται τα πλαστικά απορρίμματα ως ευκαιρία διεύρυνσης της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων και τις νέες “πράσινες” καπιταλιστικές επιχειρήσεις, που είτε θα ανακυκλώνουν πλαστικά είτε θα κερδοφορούν από τα νέα οικολογικά προϊόντα», είπε η Διαμάντω Μανωλάκου.

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: