ΚΚΕ: Το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για την Τουρκία στρώνει το τραπέζι της συνεκμετάλλευσης

ΚΚΕ: Οι λαοί να απορρίψουν τις διευθετήσεις ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ στην Αν. Μεσόγειο

«Το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για την Τουρκία είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του σχεδιασμού της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, για να στρωθεί το τραπέζι της επιζήμιας για τους λαούς συνεκμετάλλευσης σε Αιγαίο, A. Μεσόγειο και kυπριακή ΑΟΖ, βάζοντας στον “πάγκο του Προκρούστη” τα κυριαρχικά δικαιώματα, ανακυκλώνοντας τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στην περιοχή» επισημαίνει η ευρωομάδα του ΚΚΕ, προσθέτοντας ότι γι’ αυτόν τον λόγο, αλλά και για άλλους που παραθέτει το ΚΚΕ, «καταψήφισε αυτό το απαράδεκτο και επικίνδυνο για τα συμφέροντα του λαού μας και των λαών της περιοχής ψήφισμα».

Η ΕΟ του ΚΚΕ αναφέρει συγκεκριμένα ότι: «Το ψήφισμα ωραιοποιεί και επιχειρεί να ξεπλύνει τη στάση της ΕΕ που βάζει πλάτη στην τούρκικη επιθετικότητα. Ως βάση του ψηφίσματος μάλιστα υιοθετούνται οι προκλητικές δηλώσεις ίσων αποστάσεων του υπ. εκπροσώπου της, Ζ. Μπορέλ. Πίσω από την αναφορά ότι το ερευνητικό Oruc Reis επιχειρούσε “σε ζώνη επί της οποίας διεκδικεί επίσης δικαιοδοσία η Τουρκία” το ψήφισμα επιχειρεί τη νομιμοποίηση τουρκικών αξιώσεων, ενώ γενικότερα αντιμετωπίζει σαν λάστιχο την ερμηνεία της Σύμβασης για το Δίκαιο της Θάλασσας.

Εκθειάζεται δε ο βρώμικος ρόλος του ΝΑΤΟ και επιστρατεύονται…γνωστές και μη εξαιρετέες δηλώσεις του γενικού γραμματέα Στόλτενμπεργκ που χρησιμοποιεί όλα τα μέσα προκειμένου να τραβήξει την Τουρκία από την επιρροή της Ρωσίας και να ισχυροποιήσει τη νοτιο-ανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ. Όμως, πάνω από όλα, με την επίκληση της ιδρυτικής διακήρυξής του, επιχειρείται να παρουσιαστεί το ΝΑΤΟ που είναι εγκληματικός μηχανισμός κατά των λαών ως παράγοντας “επίλυσης διεθνών διαφορών” και “ρύθμισης των διεθνών σχέσεων”.

Ανάλογο έπαινο αποδίδει το ψήφισμα και στον ύπουλο “διαμεσολαβητικό” ρόλο της Γερμανίας για να προωθηθούν επικίνδυνα “παζάρια”, διευθετήσεις που υπηρετούν τις στρατηγικές της επιδιώξεις και τα συμφέροντα των αστικών τάξεων στη νοτιο-ανατολική Μεσόγειο.

Το ψήφισμα, παρά τις ανέξοδες φραστικές αναφορές σε παράνομες ενέργειες της Τουρκίας με τις οποίες η ΕΕ κι οι σύμμαχοι της συστηματικά επιχειρούν να θολώσουν τα νερά, σε πολλά μέρη επιχειρεί να δικαιολογήσει και να καλύψει την τουρκική επιθετικότητα.

Ουσιαστικά ακυρώνει κάθε αναφορά του στις “παράνομες δραστηριότητες της Τουρκίας” τονίζοντας με νόημα ότι “το εξελισσόμενο δίκαιο της θάλασσας ερμηνεύεται διαφορετικά από την Ελλάδα και την Τουρκία· λαμβάνοντας υπόψη τους εκατέρωθεν ισχυρισμούς ότι η ερμηνεία του δικαίου της θάλασσας…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: