Κλειστοί χώροι: «Παράθυρο» για υποχρεωτικά τεστ και στους εμβολιασμένους

Κλειστοί χώροι: «Παράθυρο» για υποχρεωτικά τεστ και στους εμβολιασμένους

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να καταστεί υποχρεωτική η διενέργεια rapid test και από τους εμβολιασμένους προκειμένου να εισέρχονται σε κλειστούς χώρους «κάποιες από τις ημέρες των εορτών» άφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου. Σημείωσε δε πως αν το μέτρο τεθεί σε εφαρμογή το κόστος του τεστ «θα το επιβαρύνεται ο πολίτης».

«Ανάλογα με τις εισηγήσεις που θα δεχθούμε ενδεχομένως για κάποιες από τις μέρες των εορτών, εκεί που θα παρατηρηθεί πολύ μεγάλη προσέλευση για τη διασκέδαση σε κλειστούς χώρους, αν κριθεί αναγκαίο, ένα τέτοιο μέτρο θα το συζητήσουμε και θα το ανακοινώσουμε έγκαιρα» ανέφερε συγκεκριμένα κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. 

Ερωτηθείς ποιος θα καλύπτει το κόστος του τεστ ο κ. Οικονόμου απάντησε πως «αν κριθεί απαραίτητο ένα τέτοιο μέτρο να τεθεί σε εφαρμογή θα το επιβαρύνεται ο πολίτης που θα επισκέπτεται χωρους όπου απαιτείται τεστ». «Η δυναμική της Όμικρον και τα νέα δεδομένα ενδέχεται να μας αναγκάσουν να πάρουμε τέτοια μέτρα για την προστασία και των εμβολιασμένων» πρόσθεσε, εξηγώντας το σκεπτικό της κυβέρνησης.

«Έχουμε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο βάσει του οποίου προχωρούμε με ισχυρές συστάσεις και για συχνούς ελέγχους. Σημειακές παρεμβάσεις σε ό,τι αφορά τους ελέγχους ενδεχομένως κριθούν απαραίτητο και αναγκαίο να γίνουν και θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα εφόσον η επιτροπή συνεδριάσει και γνωμοδοτήσει» είπε.

Σημείωσε ακόμη πως η κατάσταση με την Όμικρον είναι δυναμική και η κυβέρνηση παρακολουθεί την εξέλιξή της και αναλόγως θα αντιδράσει «ώστε να θωρακίσουμε την κοινότητα και τη χώρα μας από τη διασπορά της μετάλλαξης».

Ερωτηθείς σχετικά με το αν εξετάζεται το ενδεχόμενο ολιγοήμερου lockdown ή το ενδεχόμενο να ανοίξουν τα σχολεία αργότερα από ό,τι το καθιερωμένο μετά τις εορτές απάντησε πως δεν υπάρχει τέτοια εισήγηση.

Έκκληση για υπεθυνότητα

Ο κ. Οικονόμου απηύθυνε παράλληλα έκκληση στους πολίτες «να φερθούν υπεύθυνα την περίοδο των εορτών, στηρίζοντας τον αγώνα για τη δημόσια υγεία, στηρίζοντας την προσπάθεια να κρατήσουμε την οικονομία, τη ζωή, την κοινωνία, την εκπαίδευση πλήρως λειτουργικές». Όπως είπε, χρειάζεται η πιστή τήρηση των μέτρων που διέπουν τη λειτουργία στη δημόσια σφαίρα, η τήρηση των μέτρων αυτοπροστασίας και η αξιοποίηση των δυνατοτήτων του ελέγχου της κατάστασής μας μέσα από τεστ, ενόψει της μετακίνησης ή της συμμετοχής σε εορταστικές εκδηλώσεις κυρίως σε κλειστούς χώρους.  

Για την πορεία των εμβολιασμών

Σε ό,τι αφορά τους εμβολιασμούς ο…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: naftemporiki.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: