Κωδικός «Σώστε τα Χριστούγεννα»: Lockdown, τηλεργασία και μέτρα κατά των ανεμβολίαστων στις χώρες της Ευρώπης

Κωδικός «Σώστε τα Χριστούγεννα»: Lockdown, τηλεργασία και μέτρα κατά των ανεμβολίαστων στις χώρες της Ευρώπης

Μάχη με την έξαρση των κρουσμάτων δίνει η Ευρώπη. Η πίεση στους ανεμβολίαστους πολίτες εντείνεται προκειμένου να σωθούν οι γιορτές των Χριστουγέννων την ώρα που η Αυστρία προχώρησε ήδη σε ολικό lockdown με τη Γερμανία να οδεύει προς την ίδια κατεύθυνση.
Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις επαναφέρουν περιοστικά μέτρα ή επιβάλλουν νέα τα οποία στοχεύουν κυρίως στην «απομόνωση» των ανεμβολίαστων πολιτών προκειμένου να περιοριστεί η διάδοση του κορωνοιου και να αποσυμφορήσουν τα νοσοκομεία και τις ΜΕΘ  που ως επί των πλείστων νοσηλεύονται πολίτες που δεν έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους.

Ολικό Lockdown στην Αυστρία

Σφίγγει τα λουριά για όλους η Αυστρία επιβάλλοντας υποχρεωτικό εμβολιασμό για όλους και lockdown, όχι μόνο για τους ανεμβολίαστους αλλά και τους εμβολιασμένους από τη Δευτέρα, ανακοίνωσε σήμερα ο Αυστριακός Καγκελάριος Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ. Τα κρούσματα της νόσου Covid στην Αυστρία έχουν εκτιναχθεί τις τελευταίες ημέρες με την αυστριακή κυβέρνηση να αναγκάζεται να προχωρήσει στη λήψη ακόμα πιο αυστηρών μέτρων, λίγες ημέρες μετά το lockdown που επέβαλε για τους ανεμβολίαστους. Για περισσότερο από μια εβδομάδα, οι αυστριακές αρχές έχουν καταγράψει πάνω από 10.000 νέα κρούσματα κορωνοϊού την ημέρα. Οι κλινικές βρίσκονται στα όριά τους. Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα δραματική στο Σάλτσμπουργκ και την Άνω Αυστρία, με κρούσματα να αγγίζουν τα 1.500 ανά 100.000 κατοίκους.
Η αυστριακή κυβέρνηση συμφώνησε σε καθολικό lockdown που θα τεθεί σε ισχύ από τη Δευτέρα και θα διαρκέσει -σε πρώτη φάση- δέκα ημέρες ενώ μπορεί να παραταθεί για δέκα ημέρες το πολύ. Το μέτρο για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για όλους θα ισχύσει από την 1η Φεβρουαρίου του 2022.
«Πρέπει να κοιτάξουμε κατάματα την πραγματικότητα», είπε ο Καγκελάριος της χώρας, Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ εξηγώντας την απόφασή του. «Υποκινούμενοι από ριζοσπαστικούς αντιεμβολιαστές και σαθρές, ψευδείς ειδήσεις», πολύ λίγοι έχουν εμβολιαστεί. Πρόκειται για επίθεση στο σύστημα υγείας μας», τόνισε ο Αυστριακός Καγκελάριος.

«Παρά τους μήνες πειθούς, δεν καταφέραμε να πείσουμε αρκετούς ανθρώπους να εμβολιαστούν. Τα μέτρα έχουν αυξήσει την προθυμία για εμβολιασμό, αλλά όχι σε επαρκή βαθμό», είπε ο Καγκελάριος και πρόσθεσε: «Δεν θέλουμε ένα πέμπτο κύμα, δεν θέλουμε ένα έκτο και έβδομο κύμα. Ο ιός δεν θα φύγει, θα παραμείνει».

Πιθανό το γενικό lockdown και στη Γερμανία

Για «εθνική κατάσταση έκτακτης ανάγκης» έκανε λόγο νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν και άφησε ανοιχτό το…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: protothema.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: