«Κομβόι για να σωθεί η Αμερική», νέες αυτοκινητοπομπές στα σύνορα ΗΠΑ-Καναδά

«Κομβόι για να σωθεί η Αμερική», νέες αυτοκινητοπομπές στα σύνορα ΗΠΑ-Καναδά

Διάφορες ομάδες στις ΗΠΑ οργανώνουν κομβόι φορτηγών και άλλων οχημάτων για αυτό το Σαββατοκύριακο και τις αρχές Μαρτίου, μιμούμενες τις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας που είναι σε εξέλιξη στον Καναδά εδώ και δύο εβδομάδες, κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού των φορτηγατζήδων για την Covid-19.
Μια οργάνωση που αυτοαποκαλείται «Κομβόι για να σωθεί η Αμερική», ανέφερε στον ιστότοπό της ότι δύο διαφορετικές αυτοκινητοπομπές θα συγκλίνουν αυτό το Σαββατοκύριακο στην Πις Μπριτζ (Γέφυρα Ειρήνη), στα σύνορα ΗΠΑ-Καναδά, περνώντας από το Μπάφαλο, στη Νέα Υόρκη. Το ένα κομβόι θα αναχωρήσει σήμερα από την πόλη της Νέας Υόρκης και το δεύτερο αύριο από το Μάουντ Τζούλιετ του Τενεσί.
Η Πένι Φέι, εκ των ιδρυτών της ομάδας, είπε στο πρακτορείο Reuters ότι το ένα κομβόι θα αποτελείται από SUV και βανάκια που θα μεταφέρουν εφόδια, όπως νερό, τρόφιμα, προπληρωμένες κάρτες αγοράς καυσίμων και κουβέρτες για τους Καναδούς οδηγούς φορτηγών που φτάνουν στις ΗΠΑ. «Αυτό το Σαββατοκύριακο είναι για τους Καναδούς, για να τους στηρίξουμε» είπε η Φέι, η οποία θα αναχωρήσει από το Νάσβιλ. «Ταυτόχρονα, στρέφουμε την προσοχή στο γεγονός ότι θέλουμε να τερματιστούν οι εντολές. Καταργήστε τις, από Πολιτεία σε Πολιτεία. Θέλουμε μια ελεύθερη χώρα», πρόσθεσε.
Στον Καναδά, η κινητοποίηση των οδηγών μπαίνει πλέον στην τρίτη εβδομάδα της. Οι φορτηγατζήδες απέκλεισαν την πρωτεύουσα Οτάβα και έχουν μπλοκάρει τη γέφυρα Αμπάσαντορ, έναν ζωτικής σημασίας οδικό άξονα που συνδέει τον Καναδά με τις ΗΠΑ. Έχουν αποκλειστεί επίσης και μικρότερες γέφυρες, στην Αλμπέρτα και τη Μανιτόμπα.
Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός του Οντάριο Νταγκ Φορντ κήρυξε την επαρχία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Διάφορες αμερικανικές οργανώσεις σχεδιάζουν αντίστοιχες κινητοποιήσεις στις ΗΠΑ, μέσω των ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης, όπως στο Telegram, το TikTok και το Facebook. Μία από αυτές, η The People’s Convoy (Το Κομβόι του Λαού), έχει 64.000 ακολούθους στο Facebook και σχεδιάζει μια διαδήλωση στην Κοατσέλα Βάλεϊ της Καλιφόρνιας για τις 4 Μαρτίου. Από εκεί, οι οδηγοί φορτηγών θα κατευθυνθούν προς την Ουάσινγκτον, για να δείξουν τη δυσαρέσκειά τους για τα υποχρεωτικά μέτρα κατά της πανδημίας.

«Συμβαίνει, είτε σας αρέσει, είτε όχι. Θα συμβεί», ανέφερε ο Μπράιαν Μπρέιζ, ένας από τους διοργανωτές, σε μια πρόσφατη ανάρτησή του στο TikTok. «Δεν είναι θέμα της δεξιάς, δεν είναι θέμα της αριστεράς, δεν είναι αντιεμβολιαστικό το ζήτημα. Είναι για το Σύνταγμα και τα δικαιώματά μας ως Αμερικανών», πρόσθεσε.

Ειδήσεις σήμερα:

Το Στέιτ…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: protothema.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: