Κοντοζαμάνης: Η δημόσια υγεία βγήκε κερδισμένη από τον κορονοϊό

Κοντοζαμάνης: Η δημόσια υγεία βγήκε κερδισμένη από τον κορονοϊό

Το μήνυμα ότι η δημόσια υγεία βγήκε κερδισμένη από την πανδημία έδωσε ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης μιλώντας στο πάνελ με θέμα «Covid 19 & Υγεία στις νέες συνθήκες» που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Thessaloniki Helexpo Forum.
Ο κ. Κοντοζαμάνης σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ επισήμανε ότι στη διάρκεια της πανδημίας το σύστημα υγείας κρατήθηκε όρθιο και δημιουργήθηκε η παρακαταθήκη για την αντιμετώπιση προβλημάτων που μπορεί να προκύψουν στο μέλλον. Ανέφερε ότι άνοιξαν 160 κλίνες ΜΕΘ, ότι το σύστημα υγείας ενισχύθηκε σε προσωπικό και μέσα ατομικής προστασίας, ότι προχωρά η διαδικασία προσλήψεων και ότι εδραιώθηκε η άυλη συνταγογράφηση.
«Μόνο κέρδος είχαμε στην περίοδο της πανδημίας και πρέπει να το εκμεταλλευθούμε» πρόσθεσε ο υφυπουργός Υγείας. Ανέφερε ακόμη ότι ήταν λογικό να αυξηθούν τα κρούσματα κορονοϊού τονίζοντας ότι από την αρχή της πανδημίας υπήρχε σχέδιο για το χειρότερο σενάριο.
Σημείωσε ότι τα κρούσματα από τον τουρισμό ήταν αναμενόμενα και υπήρχε προετοιμασία για την αντιμετώπισή τους, ωστόσο αυτά ήταν λιγότερα από όσα είχε εκτιμηθεί ότι θα υπάρξουν.
Πρόσθεσε ότι ο στόχος για την επόμενη περίοδο είναι η προστασία του υγειονομικού προσωπικού και ότι επιτεύχθηκε επάρκεια μέσων ατομικής προστασίας , υλικών και εξοπλισμού και ότι τώρα δημιουργείται στρατηγικό απόθεμα για το μέλλον. Σημείωσε ότι υπάρχει συνεργασία με την ελληνική φαρμακοβιομηχανία έτσι ώστε να υπάρχει επάρκεια βασικών φαρμάκων που χρησιμοποιούνται κυρίως στις ΜΕΘ.
«Έρχονται νέα μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας για τα τεστ κορονοϊού»
Σε ότι αφορά τα τεστ για τον κορονοϊό ανέφερε ότι αυξάνεται η παραγωγική δυναμικότητα του δημόσιου συστήματος υγείας και ότι ήδη έρχονται καινούργια μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας. Παράλληλα τόνισε ότι τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμη και ότι κάθε μέρα εμφανίζονται νέα επιστημονικά δεδομένα ενώ αναμένονται τα εμβόλια ίσως και κάποιο νέο φάρμακο.
«Όλη αυτή την περίοδο πήραμε όλοι μαθήματα, αποκτήσαμε εμπειρίες, έχουμε πλέον τη δυνατότητα να βελτιώσουμε ακόμη περισσότερο τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας και να ανταποκριθούμε στις ανάγκες των πολιτών. Θέλουμε να εξυπηρετήσουμε τον κάθε πολίτη , αυτός είναι ο στόχος όλων, να έχει ο πολίτης ισότιμη πρόσβαση σε κάθε απαραίτητη θεραπεία» πρόσθεσε ο κ. Κοντοζαμάνης.
Τέλος έδωσε το μήνυμα «για να μείνουμε ασφαλείς θα πρέπει να τηρήσουμε με ευλάβεια τις αποφάσεις των ειδικών και της πολιτείας για την πρόληψη της εξάπλωσης του κορονοϊού».
Ο πρώην υπουργός Υγείας και…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: newsbeast.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: