Κόντρα στη Βουλή για τις αναθέσεις στα σχολικά γεύματα

Κόντρα στη Βουλή για τις αναθέσεις στα σχολικά γεύματα

H διαδικασία του παροχής των Σχολικών Γευμάτων, ειδικά φέτος που οι οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας πλήττουν τους πιο ευάλωτους, δεν θα πρέπει να αργήσει, τόνισε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, υποστηρίζοντας τη σχετική διάταξη της τροπολογίας που έχει κατατεθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών «Οδηγώντας με Ασφάλεια».

Η υφυπουργός τόνισε ότι «το διακύβευμα για εμάς είναι να δοθούν γρήγορα τα Σχολικά Γεύματα και όχι με εξάμηνη καθυστέρηση». Γι’ αυτό, όπως είπε, και η ψήφιση της τροπολογίας με την οποία παρέχεται η δυνατότητα για λόγους επιτακτικού δημοσίου συμφέροντος στον ΟΠΕΚΑ για την υλοποίηση του προγράμματος Σχολικά Γεύματα να συνάπτει έως τις 31/12/2021 δημόσιες συμβάσεις κατά παρέκκλιση των εθνικών διατάξεων μέχρι την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας που είναι σε εξέλιξη, είναι αναγκαία και απαραίτητη.

Η κ. Μιχαηλίδου υπογράμμισε πως η τροπολογία αυτή έχει «εξαιρετικό και προσωρινό χαρακτήρα» μέχρι την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας, που σημαίνει μέχρι την ολοκλήρωση της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου που εκκρεμεί αλλά και των αποφάσεων του Εφετείου. Η εμπειρία, είπε, των προηγούμενων ετών, μας έχει δείξει ότι ειδικά οι αποφάσεις του Εφετείου χρονίζουν και εμείς δεν θέλουμε να φτάσουμε και πάλι το Μάιο για να δοθούν τα Σχολικά Γεύματα.

Η υφυπουργός ανέφερε πως η διαγωνιστική διαδικασία όπως αυτή έχει προκηρυχθεί από τον ΟΠΕΚΑ, κρίθηκε σύννομη από την Αρχή Εξέτασης Δικαστικών Προσφυγών, έχει επικυρωθεί από δύο αποφάσεις του Εφετείου αλλά και από τον Γενικό Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Απέρριψε την σχετική τροπολογία που έχει καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι με αυτή ζητείται ουσιαστικά να επαναπροκηρυχθεί ο διαγωνισμούς και μέχρι να τελειώσει η νέα διαγωνιστική διαδικασία να γίνουν απευθείας αναθέσεις στους πρώην αναδόχους. Αυτό, είπε η υφυπουργός, και εμείς το είχαμε σκεφτεί αλλά δεν μπορεί να γίνει γιατί οι προηγούμενοι ανάδοχοι είναι εκείνοι του 2020 και αυτό έχει τρία προβλήματα: Πρώτον, υπάρχουν νέα τμήματα και νέοι δήμοι, 268 σχολεία, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα και συνεπώς υπάρχει ένα θέμα για το ποιος θα είναι ο ανάδοχος για αυτά τα νέα τμήματα αλλά και ποια θα είναι τιμή που θα επιβάλλουμε στον ανάδοχο. Δεύτερον, υπάρχουν συνεννοήσεις τμημάτων που έχουν γίνει για να μην έχουμε καθυστερήσεις. Και τρίτον, υπάρχει το θέμα κάποιος από τους προηγούμενους αναδόχους να μην μπορεί ή να μη θέλει να…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: