Κόντρα στη Βουλή για τον ΒΟΑΚ

Κόντρα στη Βουλή για τον ΒΟΑΚ

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει θέσει ως πρώτη και άμεση προτεραιότητα την υλοποίηση του ΒΟΑΚ. Οι Κρητικοί πλέον αντιλαμβάνονται ότι η κυβέρνηση προχωράει με έργα και όχι με λόγια για την υλοποίηση του μεγαλύτερου αυτοκινητόδρομου στην Ευρώπη, ανέφερε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Γιώργος Καραγιάννης, απαντώντας σε επίκαιρες ερωτήσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Χάρη Μαμουλάκη και του ΚΙΝΑΛ, Βασίλη Κεγκέρογλου σχετικά με τον ΒΟΑΚ.

Ο υφυπουργός αφού υπογράμμισε ότι αυτό που παρέλαβε η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν «μια μικρή έως ανύπαρκτη μελετητική ωριμότητα, με αποσπασματικές παρεμβάσεις, διάσπαρτες κατά μήκος του άξονα, χωρίς καμία συνοχή και χωρίς τις απαιτούμενες προδιαγραφές ενός σύγχρονου αυτοκινητόδρομου», τόνισε πως «δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι ουσιαστικά το έργο στήθηκε σχεδόν απ’ την αρχή. Η εντολή του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν για άμεση απεμπλοκή και ωρίμανση του έργου και αυτό κάναμε μέσα από μια πολύ εντατική και συστηματική δουλειά». Έτσι «ενιαιοποιήσαμε σε τεχνικό επίπεδο το έργο πλέον από τον Κίσαμο έως τη Σητεία. Οριστικοποιήσαμε το χρηματοοικονομικό μοντέλο. Αναθέσαμε πάνω από δεκαέξι μελέτες. Αναβαθμίσαμε τις προβλέψεις για τα όρια ταχύτητας του δρόμου. Εντάξαμε και τη βελτίωση των υφιστάμενων παρακάμψεων των μεγάλων πόλεων στο έργο και δημοπρατήσαμε και όλο αυτό το διάστημα». Επίσης, «ολοκληρώσαμε τις μελέτες και καταθέσαμε τις μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για έγκριση τόσο για το μεγάλο τμήμα Χανιά – Ηράκλειο όσο και για το τμήμα της σύμπραξης δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, το Χερσόνησος – Νεάπολη που είναι στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού και ευελπιστούμε ότι έως τα τέλη του έτους θα έχουμε προσωρινό ανάδοχο».

Παράλληλα, ανέφερε ο υφυπουργός, «προετοιμάζουμε και τα επόμενα βήματά μας. Θα ακολουθήσουν οι περιβαλλοντικές μελέτες των παρακάμψεων των μεγάλων πόλεων, η ολοκλήρωση των μελετών για το τμήμα Νεάπολη – Άγιος Νικόλαος που θα δημοπρατηθεί έως τα τέλη του έτους ως δημόσιο έργο, ενώ για το τμήμα Κίσαμος – Χανιά έχουν ανατεθεί και ολοκληρώνονται ήδη οι μελέτες, ώστε να εισαχθεί ως προαίρεση στη σύμβαση παραχώρησης. Μελετάμε ακόμη και το τμήμα Σούδα – Αεροδρόμιο, ενώ μπορούμε να σας πούμε με πολύ μεγάλη περηφάνια ότι το πρόγραμμα έργων που έχουμε στην Κρήτη εξελίσσεται αυτήν τη στιγμή πέραν του δέοντος».

Ο νέος ΒΟΑΚ, ανέφερε ο κ. Καραγιάννης, θα έχει 31 νέες σήραγγες μονού κλάδου μήκους…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: