Κορκίδης: Καταρτίζονται σχέδια έκτακτης ανάγκης σε ναυτιλία και εμπόριο

Κορκίδης: Καταρτίζονται σχέδια έκτακτης ανάγκης σε ναυτιλία και εμπόριο

Οι ναυτιλιακές γραμμές εμπορευματοκιβωτίων καταρτίζουν σχέδια έκτακτης ανάγκης μετά την περαιτέρω επιδείνωση της κατάστασης στην Ουκρανία που βρίσκεται σε γενικευμένη εμπόλεμη κατάσταση με την Ρωσία.

Αυτό σημειώνει σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Ναυτεμπορική» – τις οποίες έχει αναρτήσει στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook- ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς Βασίλης Κορκίδης.

Συγκεκριμένα ο κ. Κορκίδης δήλωσε τα εξής:

Οι γραμμές εμπορευματοκιβωτίων καταρτίζουν σχέδια έκτακτης ανάγκης μετά την περαιτέρω επιδείνωση της κατάστασης στην Ουκρανία που βρίσκεται σε γενικευμένη εμπόλεμη κατάσταση με την Ρωσία.

Ο μεγαλύτερος αρνητικός αντίκτυπος για τις εμπορευματικές ροές στην Μ. Θάλασσα, ωστόσο, πιθανότατα θα προέλθει από την επιβολή κυρώσεων όπως συνέβη το 2014 και το 2015 μετά την προσάρτηση της Κριμαίας, που είχε οδηγήσει σε περισσότερο από το 1/3 μείωσης της κυκλοφορία εμπορευματοκιβωτίων μεταξύ του λιμένα του Αμβούργου, λόγω της μεγάλης σιδηροδρομικής σύνδεσης του με τη Ρωσία. Είναι προφανές ότι η επιδείνωση στις εμπορικές σχέσεις μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ρωσίας θα επηρεάσει πρωτίστως τις υπηρεσίες των feeders που καλύπτουν γραμμές στην Μαύρη Θάλασσα και εξυπηρετούν την Αγία Πετρούπολη και το Καλίνινγκραντ. Ο Πειραιάς εκτιμάται ότι θα χάσει ένα μέρος της in transit κίνησης από και προς Μαύρη Θάλασσα, καθώς δεν αποκλείεται να τροποποιηθούν οι «λούπες» των προσεγγίσεων των feeders καθώς τα λιμάνια της Ουκρανίας πιθανότατα θα «κλείσουν» για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η MAERSK και Hapag-Lloyd, που διατηρούν γραμμές feeder φάνηκε να ανησυχούν, αλλά τα επόμενα 24ωρα αναμένονται εκ νέου ενημερώσεις των πελατών για τυχόν αλλαγές. Οι εξελίξεις είναι πλέον ή σίγουρο ότι θα επηρεάσουν τις ναυλαγορές καθώς δεξαμενόπλοια και πλοία μεταφοράς υγροποιημένων αερίων θα γίνουν περιζήτητα, καθώς οι αγορές σε αυτή τη φάση εκτιμάται ότι θα σπεύσουν να δημιουργήσουν όσο το δυνατό μεγαλύτερα αποθέματα, ώστε να αποφευχθούν ελλείψεις στην μετά τη γενίκευση της Ρωσο-Ουκρανικής σύρραξης. Να σημειωθεί ότι η Μαύρη Θάλασσα είναι μια από τις σημαντικότερες θαλάσσιες εμπορικές αρτηρίες, για αργό πετρέλαιο, παράγωγα πετρελαίου, LPG, σιδηρομετάλλευμα, σιτηρά, άνθρακα και άλλα χύδην φορτία, με το 85%-90% των φορτίων να προέρχεται από τη Ρωσία και την Ουκρανία. Επόμενο είναι οι αγορές να αναζητήσουν άλλες πηγές εφοδιασμού γεγονός που θα ανεβάσει τους ναύλους με πρώτη από όλες την ευρωπαϊκή η οποία και θα στραφεί σε πιο…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: