Κορωνοϊός : 1 στους 3 νοσούντες με ψυχικές ή νευρολογικές διαταραχές  – Ειδήσεις – νέα – Το Βήμα Online

Κορωνοϊός : 1 στους 3 νοσούντες με ψυχικές ή νευρολογικές διαταραχές  - Ειδήσεις - νέα - Το Βήμα Online

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

€99.95 Inc. Vat


24K Gold Finished
Adjustable size for Bracelet & Ring
FREE Shipping!
Handmade Women’s Butterfly Jewelry Set Jewelry

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished | jewelryaccessories4u.com

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished
€99.95 Inc. Vat

Butterfly Jewelry Set includes:
Handmade Butterfly Bracelet
Handmade Butterfly Ring

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

Το 34% όσων προσβλήθηκαν από τον ιό SARS-Cov-2 διαγνώστηκαν με νευρολογικά συμπτώματα ή προβλήματα ψυχικής υγείας μέσα σε διάστημα έξι μηνών από τη νόσησή τους, διαπιστώνει η μεγαλύτερη μέχρι σήμερα σχετική μελέτη.

Δημοσιεύεται στην ιατρική επιθεώρηση The Lancet Psychiatry. Έγινε με την εξέταση των ιατρικών αρχείων περισσότερων από 236.000 ασθενών που έχουν αναρρώσει από τον κοροναϊό, σε διάφορες χώρες.

Και πρακτικά καταχωρεί την Covid-19, ως προς τις μακροχρόνιες επιπτώσεις της, και ως «εγκεφαλική νόσο».

Η Covid-19 ως «εγκεφαλική νόσος»

Ως πιο συχνή διάγνωση καταγράφεται το άγχος, με 17% μεταξύ αυτών που έλαβαν θεραπεία για Covid-19. Ακολουθούν, με 14%, οι διαταραχές διάθεσης.

Η συχνότητα εμφάνισης νευρολογικών διαταραχών, όπως εγκεφαλική αιμορραγία (0,6%), εγκεφαλικό επεισόδιο (2,1%) και άνοια (0,7%) ήταν συνολικά χαμηλότερη από ό,τι για τις ψυχικές διαταραχές, αναφέρεται στη μελέτη.

Ωστόσο, επισημαίνεται, ο κίνδυνος εγκεφαλικών διαταραχών ήταν γενικά υψηλότερος σε ασθενείς που νόσησαν βαριά από Covid-19, κυρίως σε όσους κρίθηκε αναγκαία η νοσηλεία τους σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Σχεδόν το 7% εξ αυτών είχαν ισχαιμικό επεισόδιο, καταγράφεται στη μελέτη, έναντι ποσοστού 1,3% που για όσους δεν χρειάστηκε να εισαχθούν σε ΜΕΘ. Κορωνοϊός : 1 στους 3 νοσούντες με ψυχικές ή νευρολογικές διαταραχές  - Ειδήσεις - νέα - Το Βήμα Online

«Είναι τα άτομα με πολύ σοβαρή νόσηση που διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο να αναπτύξουν νευρολογικές επιπλοκές, σε αντίθεση με αυτό που βλέπουμε με τις επιπλοκές στην ψυχική υγεία», παρατηρεί ο Μασούντ Χουσέιν, καθηγητής νευρολογίας στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και ένας εκ των συντακτών της μελέτης.

Πάντως, οι ερευνητές τονίζουν ότι η Covid-19 δεν αύξησε απαραίτητα τον κίνδυνο για όλο το φάσμα των νευρολογικών ασθενειών.

«Καμπανάκι» ειδικών

«Τα αποτελέσματά μας δείχνουν ότι οι εγκεφαλικές παθήσεις και οι ψυχιατρικές διαταραχές είναι πιο συχνές μετά την Covid-19, συγκριτικά με νόσηση από γρίπη ή άλλες αναπνευστικές λοιμώξεις, ακόμη και όταν οι ασθενείς αντιμετωπίζουν κι άλλους παράγοντες κινδύνου», τονίζει ο Μαξίμ Τάκετ του πανεπιστημίου της Οξφόρδης και μέλος της συντακτικής ομάδας της μελέτης.

«Τώρα πρέπει να δούμε τι συμβαίνει πέραν των έξι μηνών», προσθέτει. Κορωνοϊός : 1 στους 3 νοσούντες με ψυχικές ή νευρολογικές διαταραχές  - Ειδήσεις - νέα - Το Βήμα Online

Οι ερευνητές τονίζουν ότι είναι αναγκαίες περαιτέρω μελέτες για να εξακριβωθούν πλήρως οι μακροχρόνιες νευρολογικές και ψυχολογικές επιπτώσεις της Covid-19 στο οργανισμό των ασθενών.

«Καθίσταται πάντως σαφές από αυτήν τη μελέτη ότι ο αντίκτυπος που έχει το COVID-19 μπορεί να είναι σοβαρός», τονίζει ο Λέα Μίλιγκαν, διευθύνων σύμβουλος…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: www.tovima.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: