Κορωνοϊός – Ακυρώσεις εκδηλώσεων της πρωτοχρονιάς σε όλον τον κόσμο – Ειδήσεις – νέα – Το Βήμα Online

Κορωνοϊός - Ακυρώσεις εκδηλώσεων της πρωτοχρονιάς σε όλον τον κόσμο - Ειδήσεις - νέα - Το Βήμα Online

Ολοένα και βαρύτερη ρίχνει τη σκιά του σε όλον τον κόσμο ο κορωνοϊός. Σήμερα –κανονικά- παγκοσμίως είναι μια μέρα χαράς και διασκέδασης. Ο παλαιός χρόνος φεύγει και υποδεχόμαστε τον καινούργιο.

Κάθε χρόνο στις μεγάλες ή και μικρότερες πόλεις σε όλη τη γη στήνονται πάρτι μέχρι το πρωί. Φέτος όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά. Η Όμικρον και η ραγδαία εξάπλωση της δεν ευνοεί τα πάρτι και τη διασκέδαση αφού μέσα στον συνωστισμό, θα κολλήσουν περισσότεροι άνθρωποι.

Η εστίαση πλήρωσε τον λογαριασμό

Ήδη στις μεγάλες πόλεις τις Ευρώπης που παραδοσιακά όλοι γιόρταζαν την πρωτοχρονιά, οι πολυπληθείς και δημόσιες εκδηλώσεις ακυρώθηκαν. Την αρχή έκανε το Λονδίνο και ακολούθησε το Παρίσι, η Ρώμη, οι Βρυξέλλες η Ζυρίχη και η Βαρσοβία.

Οι περιορισμοί και οι ακυρώσεις

Να δούμε όμως τι θα συμβεί και σε άλλες χώρες.

Γερμανία: Η λειτουργία των νυχτερινών κλαμπ, έχει ανασταλεί σε όλη τη χώρα. Καλλιτεχνικές και αθλητικές εκδηλώσεις γίνονται αλλά χωρίς την παρουσία θεατών. Στις ιδιωτικές συγκεντρώσεις έχει μπει ανώτατο όριο 10 ανθρώπων, ενώ σχεδόν σε όλα τα κρατίδια έχει απαγορευτεί σε εξωτερικούς χώρους, ο εορτασμός της αλλαγής του χρόνου. Στο Αμβούργο έχει επιβληθεί περιορισμός της λειτουργίας των επιχειρήσεων εστίασης έως τις 23:00, με εξαίρεση την 31η Δεκεμβρίου, όπου το ωράριο παρατείνεται έως τη 01:00, αλλά μόνο για καθήμενους.

Αυστρία: Το σήμα κατατεθέν για μια πρωτοχρονιά στην Αυστρία είναι να παρακολουθήσει κάποιος, την καθιερωμένη πρωτοχρονιάτικη συναυλίαμ της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Βιέννης. Φέτος αυτό δεν θα συμβεί, ή μάλλον καλύτερα, η συναυλία θα πραγματοποιηθεί μόνο με 1000 εμβολιασμένους θεατές.

Βρετανία: Ο χώρα βυθιζόταν στον κοροναϊό και ο Μπόρις Τζόνσον μέχρι να σκεφτεί να πάρει μέτρα, το είχε χάσει το παιχνίδι. Τελικά αποφασίστηκε να γίνουν ελάχιστες εκδηλώσεις στο κέντρο της πόλης. Η πλατεία Τραφάλγκαρ που συνήθως προσελκύει 6.500 άτομα περίπου αυτό το βράδυ κάθε χρόνο, φέτος θα είναι άδεια.

Γαλλία: Εκεί, νυχτερινα κέντρα, κλαμπ, φαγητάδικα και άλλοι εσωτερικοί χώροι δεν λειτουργούν από τις 10 Δεκεμβρίου και δεν θα ανοίξουν για τις επόμενες 3 εβδομάδες. Το σόου των πυροτεχνημάτων και οι εκδηλώσεις στα Ηλύσια πεδία την παραμονή το βράδυ –επίσης- ακυρώθηκαν.

Ισπανία: Σχεδόν σε κάθε μεγάλη πόλη ακυρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την παραμονή της πρωτοχρονιάς, ενώ το περίφημο έθιμο «campanadas» (όπου οι καμπάνες χτυπούν για την έλευση του νέου χρόνου) ακυρώθηκε στις 9 από τις 10 μεγάλες πόλεις της χώρας. Μόνο η Μαδρίτη θα…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: tovima.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: