Κορωνοϊός: Αυτές είναι οι χώρες που εμβολιάζουν παιδιά από 12 ετών

Κορωνοϊός: Αυτές είναι οι χώρες που εμβολιάζουν παιδιά από 12 ετών

Κάθε χώρα έχει τη δική της στρατηγική σε ό,τι αφορά την θωράκιση παιδιών και εφήβων από τη νόσο Covid-19. Την ώρα που η μετάλλαξη «Δέλτα» επελαύνει σε πολλές περιοχές του πλανήτη, δυσχεραίνοντας τις τιτάνιες προσπάθειες αρχών και κυβερνήσεων να περιορίσουν τα κρούσματα του κορωνοϊού, οι υγειονομικές αρχές ανά τον κόσμο διευρύνουν το εμβολιαστικό τους πρόγραμμα εντάσσοντας τα παιδιά στις κατηγορίες που θα μπορούν ή θα πρέπει να κάνουν το εμβόλιο.
Για παράδειγμα, στη Βρετανία, τα παιδιά ηλικίας 12 έως 15 ετών, θα έχουν τη δυνατότητα να εμβολιαστούν για τον  Covid έως τον χειμώνα, ένα μέτρο που αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα ο πρωθυπουργός της χώρας, Μπόρις Τζόνσον. Για τους ειδικούς, τα παιδιά που ανήκουν σε αυτή την ηλικιακή κατηγορία θα πρέπει να κάνουν, σε πρώτη φάση, την πρώτη δόση του εμβολίου των Pfizer/Biontech και από το νέο έτος, την δεύτερη δόση.

Τον περασμένο Μάιο, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) ενέκρινε το εμβόλιο των Pfizer/Βiontech σε παιδιά ηλικίας 12 έως 15 ετών. Έκτοτε, οι χώρες της Ε.Ε. κινήθηκαν με διαφορετική ταχύτητα σε ότι αφορά τον εμβολιασμό των παιδιών κατά του κορωνοϊού. 

Στη Δανία, τα παιδιά, ηλικίας 12 έως 15 ετών, έχουν εμβολιαστεί τουλάχιστον με την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού. Το ίδιο ισχύει και στην Ισπανία αλλά για τα άτομα ηλικίας από 12 ετών έως 19 ετών.
Η Γαλλία κινείται επίσης γρήγορα για τον εμβολιασμό παιδιών καθώς το 66% των ατόμων, ηλικίας 12 έως 17 ετών, έχουν ήδη κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου ενώ το 52% είναι ήδη πλήρως εμβολιασμένο.

Επιπλέον, μέχρι τον Οκτώβριο, το «πιστοποιητικό υγείας» ή αλλιώς το «υγειονομικό πάσο» θα είναι απαραίτητο και για όσους είναι κάτω των 18 ετών προκειμένου να έχουν πρόσβαση σε χώρους όπως κινηματογράφους, μουσεία, εστιατόρια και εσωτερικά εμπορικά κέντρα.

Τον Ιούνιο, οι επιστημονικοί σύμβουλοι της Γερμανίας ανακοίνωσαν ότι το εμβόλιο κατά της Covid πρέπει να χορηγείται μόνο σε παιδιά ηλικίας 12 έως 15 ετών με υποκείμενα νοσήματα.

Αλλά τον Αύγουστο, όταν η μετάλλαξη «Δέλτα» άρχισε να εξαπλώνεται ανησυχητικά στη χώρα, ο εμβολιασμός κατά της Covid επεκτάθηκε και σε άτομα άνω των 12 ετών.

Εκτός Ευρώπης, και άλλες χώρες εμβολιάζουν παιδιά.

Στη Σουηδία, τα παιδιά ηλικίας 12 έως 15 ετών μπορούν να εμβολιαστούν μόνο εάν έχουν υποκείμενα νοσήματα. Στη Νορβηγία, ο εμβολιασμός ξεκίνησε σε παιδιά ηλικίας 12 έως 15 ετών, αλλά κάνουν μόνο την πρώτη δόση του εμβολίου.

Στις ΗΠΑ, σε ορισμένες περιοχές, όπως το Λος Άντζελες, έχει καταστεί υποχρεωτικός εμβολιασμός των παιδιών,…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: protothema.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: