Κορωνοϊός – Χονγκ Κονγκ: Εξακολουθεί να διασπείρεται η μετάλλαξη Omicron παρά τα «σκληρά» μέτρα

Κορωνοϊός - Χονγκ Κονγκ: Εξακολουθεί να διασπείρεται η μετάλλαξη Omicron παρά τα «σκληρά» μέτρα

Υγειονομικοί αξιωματούχοι στο Χονγκ Κονγκ ανακοίνωσαν σήμερα ότι η παραλλαγή Όμικρον του κορωνοϊού κατάφερε να διαπεράσει ορισμένους από τους σκληρότερους παγκοσμίως περιορισμούς κατά της COVID 19 με την πόλη να καταγράφει τα πρώτα κρούσματα που σημειώνονται παρά το αυστηρό σύστημα καραντίνας.
Τα συμπεράσματα αυτά εγείρουν το ενδεχόμενο η πρώην βρετανική αποικία να κρατήσει κλειστά τα σύνορά της και το 2022.
Το Χονγκ Κονγκ έχει σε μεγάλο βαθμό απομονωθεί από τον υπόλοιπο κόσμο ελπίζοντας με τη σειρά του να ανοίξει το σύνορο με την ηπειρωτική Κίνα για έναν περιορισμένο αριθμό ταξιδιωτών για επιχειρηματικούς λόγους.
Το τελευταίο κρούσμα κορωνοϊού στο Χονγκ Κονγκ έξω από τις εγκαταστάσεις καραντίνας και τα ξενοδοχεία εντοπίστηκε τον Οκτώβριο.
Προηγούμενα κρούσματα της παραλλαγής Όμικρον εντοπίστηκαν στη διάρκεια καραντίνας ανθρώπων που επέστρεφαν στο Χονγκ Κονγκ.

Η υπουργός Υγείας Σοφία Τσαν είπε στους δημοσιογράφους ότι ένα από τα τέσσερα μέλη του πληρώματος αεροσκάφους που είχαν βγει θετικοί κατά την επιστροφή τους στο Χονγκ Κονγκ είχε παραβιάσει κάποιους κανονισμούς καραντίνας πηγαίνοντας σε εστιατόριο όπου μετέδωσε τον ιό στον πατέρα του και σε έναν πελάτη που καθόταν στο διπλανό τραπέζι.

“Η Όμικρον σαρώνει τον κόσμο…και τώρα βρήκε είσοδο στην κοινότητα”, είπε η Τσαν.

Η ίδια πρόσθεσε ότι συνεχίζονται οι προετοιμασίες για το εκ νέου άνοιγμα της Κίνας, αλλά “η προτεραιότητα είναι η διαχείριση της πανδημίας”.

Ο αξιωματούχος υγείας Τσουάνγκ Σουκ-κουάν είπε στους δημοσιογράφους ότι ένας άλλος εργαζόμενος αεροπορικής εταιρείας, ο οποίος είχε βρεθεί θετικός στον ιό, αλλά είχε θεωρηθεί ότι είχε παραμείνει στο σπίτι του, τελικά είχε επισκεφθεί ένα μπαρ σε μια κατάμεστη περιοχή με κλαμπ λίγο μετά την επιστροφή της πτήσης του.

Η κυβέρνηση αυστηροποίησε αυτή την εβδομάδα τους κανονισμούς για την καραντίνα για το πλήρωμα αεροσκαφών, που τους είχε επιτραπεί να περάσουν την καραντίνα στο σπίτι, σε αντίθεση με τους περισσότερους ανθρώπους που επιστρέφουν στο Χονγκ Κονγκ και πρέπει να απομονωθούν σε ξενοδοχεία για έως και 21 ημέρες με δικό τους κόστος.

Οι πιλότοι είχαν εκφράσει ανησυχίες για την ψυχική τους υγεία εν μέσω των παρατεταμένων περιόδων απομόνωσης ακόμη και πριν από την αυστηροποίηση των μέτρων.

Η Cathay Pacific Airways ανακοίνωσε χθες ότι εξαιτίας της τελευταίας αυστηροποίησης υποχρεώθηκε να ματαιώσει έναν σημαντικό αριθμό επιβατικών και εμπορικών πτήσεων από και προς το Χονγκ Κονγκ.

Το Χονγκ Κονγκ υπήρξε για…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: protothema.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: