Κορωνοϊός : Επαναλαμβάνονται οι δοκιμές του εμβολίου Sputnik V – Tι συνέβη – Ειδήσεις – νέα – Το Βήμα Online

Κορωνοϊός : Επαναλαμβάνονται οι δοκιμές του εμβολίου Sputnik V – Tι συνέβη

Η Ρωσία ξανάρχισε τον εμβολιασμό νέων εθελοντών που συμμετέχουν στις κλινικές δοκιμές του εμβολίου Sputnik-V κατά του κορονοϊού, έπειτα από μια μικρή παύση, δήλωσε το ιατρικό προσωπικό σε έξι από τις 29 κλινικές, την στιγμή που η Μόσχα επιταχύνει τα σχέδια της για τον εμβολιασμό του πληθυσμού.

Τι συνέβη

Στα τέλη Οκτωβρίου οκτώ κλινικές είχαν αναφέρει στο Reuters ότι οι κλινικές δοκιμές σταμάτησαν προσωρινά εν αναμονή νέων εθελοντών, ενώ κάποιες κλινικές είχαν επικαλεσθεί ως λόγο της διακοπής των κλινικών δοκιμών την υψηλή ζήτηση και την έλλειψη σε δόσεις εμβολίου.

Τρομάζει η διασπορά: Εννέα περιοχές με τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων

Ο Αλεξάντρ Γκίντσμπουργκ, διευθυντής του Ινστιτούτου Γκαμαλέι, το οποίο ανέπτυξε και παράγει το ρωσικό εμβόλιο, δήλωσε ότι εκείνη την χρονική περίοδο η έλευση νέων εθελοντών καθυστέρησε λόγω της απόφασης που υπήρξε να εμβολιασθούν με την δεύτερη δόση του εμβολίου όσοι είχαν κάνει ήδη την πρώτη δόση.

«Ο εμβολιασμός ξαναρχίζει. Από την Κυριακή, κάνουμε την πρώτη δόση (από τις δύο) και πάλι» δήλωσε στο Reuters ένα μέλος του ιατρικού προσωπικού της υπ’ αριθμόν 46 Κλινικής της Μόσχας.

Κόσμος σε ουρές

Οι δημοσιογράφοι του Reuters είδαν κόσμο να περιμένει σε ουρές για να κάνει τις απαιτούμενες ιατρικές εξετάσεις πριν από τον εμβολιασμό σε τρεις κλινικές της Μόσχας όπου πραγματοποιούνται κλινικές δοκιμές, την Δευτέρα, την Τετάρτη και την Πέμπτη.

«Έχει ξαναρχίσει ο εμβολιασμός. Αρκετός κόσμος έρχεται για να εμβολιασθεί», δήλωσε μέλος του ιατρικού προσωπικού της κλινικής αριθμός 170.

Μέχρι τις 11 Νοεμβρίου, περισσότεροι από 20.000 εθελοντές έκαναν την πρώτη ενέσιμη δόση του εμβολίου και περισσότεροι από 16.000 εθελοντές έχουν κάνει και την πρώτη και την δεύτερη δόση του εμβολίου σύμφωνα με το Ταμείο Άμεσων Ρωσικών Επενδύσεων (Russian Direct Investment Fund- RDIF), ενώ αναμένεται να εμβολιασθούν συνολικά 40.000 εθελοντές.

Δεν σταμάτησαν οι δοκιμές

Το RDIF, το οποίο χρηματοδοτεί την ανάπτυξη του εμβολίου και ασχολείται με την προώθηση του στην αγορά, ανακοίνωσε ότι οι κλινικές δοκιμές δεν σταμάτησαν ποτέ.

«Ο αριθμός των εμβολιασθέντων με την πρώτη δόση μειώθηκε για να καλυφθεί το κενό και να εμβολιασθούν περισσότερα άτομα με τη δεύτερη δόση… Δεν υπάρχει έλλειψη δόσεων», δήλωσε εκπρόσωπος του RDIF, προσθέτοντας ότι περισσότεροι από 19.000 εθελοντές έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου.

Ανω των 60 χρονών

Ο Αλεξέι Κουζνετσόφ, σύμβουλός του Ρώσου υπουργού Υγείας, δήλωσε ότι «οι κλινικές δοκιμές προχωρούν βάσει σχεδίου» και «πως την ίδια στιγμή η ένταξη…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: tovima.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: