Κορωνοϊός: Έρχεται η… τριπλή μάσκα | Ειδήσεις – νέα – Το Βήμα Online

Κορωνοϊός: Έρχεται η... τριπλή μάσκα | Ειδήσεις - νέα - Το Βήμα Online

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

€99.95 Inc. Vat


24K Gold Finished
Adjustable size for Bracelet & Ring
FREE Shipping!
Handmade Women’s Butterfly Jewelry Set Jewelry

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished | jewelryaccessories4u.com

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished
€99.95 Inc. Vat

Butterfly Jewelry Set includes:
Handmade Butterfly Bracelet
Handmade Butterfly Ring

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

H χρήση διπλής μάσκας – μιας χειρουργικής και μιας πάνινης – αποδεικνύεται τελικά πιο αποτελεσματική στην επιβράδυνση της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού, κατά τους ειδικούς. Οι χώρες, η μία μετά την άλλη κάνουν τις σχετικές συστάσεις στους πολίτες τους. Για το λόγο αυτό, το θέμα αναμένεται να συζητηθεί και μάλιστα να εγκριθεί ομόφωνα από την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας την ερχόμενη Παρασκευή.

Αρχικά θα αφορά στους κλειστούς χώρους με μεγάλο συνωστισμό, στα σούπερ μάρκετ και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Η σχετική εισήγηση προτείνει τη χρήση χειρουργικής μάσκας σε επαφή με το πρόσωπο και της υφασμάτινης ως δεύτερο στρώμα, από πάνω, στη λογική ότι δύο στρώσεις είναι καλύτερες από μία μόνο.

Παρά το γεγονός αυτό όμως, το ζητούμενο δεν είναι η δημιουργία ενός διπλού φίλτρου που θα εμποδίζει τα σταγονίδια με τον ιό να περάσουν στη μύτη και το στόμα μας λόγω διήθησης. Αντίθετα, αυτό που επιδιώκεται είναι η «στεγανοποίηση» που προσφέρουν τα δύο επίπεδα κλείνοντας τα «κενά» που δημιουργούνται στη μύτη και στα πλάγια του προσώπου μας και επιτρέπουν τα σταγονίδια που φέρουν τον ιό, να περνούν ανεμπόδιστα.

Και στις ΗΠΑ

Στο θέμα αναφέρθηκε για πρώτη φορά ο δρ Αντονι Φάουτσι, επικεφαλής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμώξεων των ΗΠΑ, ενώ το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου Λοιμώξεων (ECDC) συνέστησε τη λήψη πρόσθετων μέτρων λόγω των μεταλλάξεων του ιού, με αποτέλεσμα Γαλλία, Γερμανία και Αυστρία να προωθούν τη χρήση ειδικών μασκών που μπορούν να φιλτράρουν το 95% των σταγονιδίων.

Στο μεταξύ, μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Cambridge που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό PLoS ONE, επισημαίνει ότι η σωστή εφαρμογή της μάσκας είναι πιο σημαντική από το υλικό με το οποίο έχει δημιουργηθεί η μάσκα.

Η μελέτη συμπεριέλαβε εξειδικευμένες μάσκες όπως οι Ν95, ΚΝ95 ή FFP2 και διαπιστώθηκε ότι όταν η εφαρμογή τους δεν είναι καλή, τότε δεν έχουν καλύτερα αποτελέσματα από τη χρήση μιας απλής πάνινης μάσκας. Σημαντική επίδραση στην καλή εφαρμογή της μάσκας όμως, έχει η κατατομή του προσώπου, η οποία μπορεί να επιτρέπει τη δημιουργία κενών, κυρίως στα πλάγια.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας πάντως, συνεχίζει να συνιστά τη χρήση υφασμάτινης μάσκας τριών επιπέδων, όπου το ενδιάμεσο θα μπορεί να λειτουργεί ως φίλτρο. Αντίστοιχα, σχετική μελέτη που έχει υποβληθεί και δεν έχει αξιολογηθεί ακόμη, διαπιστώνει ότι μεταξύ 11 υλικών δημιουργίας μασκών, πιο προστατευτικές είναι οι μάσκες με δύο…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: www.tovima.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: