Κορωνοϊός : Φάρμακο-ελπίδα κατά της αναπνευστικής ανεπάρκειας – Ειδήσεις – νέα – Το Βήμα Online

Κορωνοϊός : Φάρμακο-ελπίδα κατά της αναπνευστικής ανεπάρκειας

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

€99.95 Inc. Vat


24K Gold Finished
Adjustable size for Bracelet & Ring
FREE Shipping!
Handmade Women’s Butterfly Jewelry Set Jewelry

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished | jewelryaccessories4u.com

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished
€99.95 Inc. Vat

Butterfly Jewelry Set includes:
Handmade Butterfly Bracelet
Handmade Butterfly Ring

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

Νέες ελπίδες για την εξεύρεση ενός φαρμάκου που θα μπορεί να αντιμετωπίζει τα σοβαρά συμπτώματα της COVID-19 δημιουργεί η προχθεσινή ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκου. Σύμφωνα με αυτήν, η αρμόδια επιτροπή του ΕΜΑ ξεκινά την αξιολόγηση αίτησης που έχει υποβληθεί και αφορά την επέκταση της χρήσης του σκευάσματος Kineret και στις περιπτώσεις ενήλικων ασθενών που έχουν εμφανίσει πνευμονία και αντιμετωπίζουν κίνδυνο εμφάνισης σοβαρής αναπνευστικής ανεπάρκειας.

Το Kineret, το οποίο περιέχει τη δραστική ουσία anakinra και χορηγείται σε ενέσιμη μορφή, είναι ανοσοκατασταλτικό και χρησιμοποιείται από τον Μάρτιο του 2002 μέχρι και σήμερα για την αντιμετώπιση σειράς καταστάσεων που συνοδεύονται από φλεγμονή, όπως της ρευματοειδούς αρθρίτιδας, καθώς αναστέλλει τη σχετική αντίδραση που προκαλείται στο ανοσοποιητικό σύστημα. Αυτός είναι και ο λόγος που, όπως σημειώνει ο ΕΜΑ, «πιστεύεται ότι θα μπορούσε επίσης να βοηθήσει να μειωθεί η φλεγμονή και η βλάβη των ιστών που συνδέεται με την COVID-19».

Σημειώνεται πως το Kineret παρασκευάζεται από τη σουηδική Orphan Biovitrum. Τα δε στοιχεία που έχει στη διάθεσή του ο ΕΜΑ περιλαμβάνουν τα αποτελέσματα από δύο εν εξελίξει κλινικές δοκιμές, οι οποίες εξετάζουν την αποτελεσματικότητά του και την ασφάλειά του όταν χορηγείται σε ενήλικους ασθενείς που νοσηλεύονται με COVID. Οσο για τα αποτελέσματα της αξιολόγησης, αναμένεται να ανακοινωθούν δημοσίως ως τον ερχόμενο Οκτώβριο – «εκτός και εάν απαιτηθούν επιπλέον πληροφορίες», όπως σημειώνει η σχετική ανακοίνωση.

Η τρίτη δόση

Εξελίξεις υπάρχουν όμως και στο μέτωπο που αφορά τη χορήγηση τρίτης, συμπληρωματικής δόσης. Συγκεκριμένα, μετά το Ισραήλ, την Ουγγαρία και την Ταϊλάνδη, η Βραζιλία αποφάσισε χθες την πειραματική χορήγηση τρίτης δόσης του εμβολίου της AstraZeneca. Σύμφωνα με τη ρυθμιστική αρχή υγείας, Anvisa, η χορήγηση θα γίνει σε πρώτο στάδιο σε 10.000 εθελοντές, σε διάστημα 11-13 μηνών μετά τη δεύτερη δόση.

Οσο για τη Βρετανία, «γιόρτασε» με εξαιρετικά αντιφατικό τρόπο τη χθεσινή Ημέρα Ελευθερίας – εν μέσω περίπου 50.000 κρουσμάτων καθημερινά, με τον Μπόρις Τζόνσον και τον υπουργό Οικονομικών σε καραντίνα και μεγάλες επιχειρήσεις και αλυσίδες να προειδοποιούν για ελλείψεις στην εφοδιαστική αλυσίδα. Σημειώνεται πως μεγάλο μέρος των πολιτών τάσσεται υπέρ της συνέχισης των σκληρών περιοριστικών μέτρων, άποψη μάλιστα η οποία ενισχύεται και από την εικόνα που έρχεται από διάφορες περιοχές του πλανήτη, της Ασίας συμπεριλαμβανομένης.

Ινδία και…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: www.tovima.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: