Κορωνοϊός: Φουντώνει η συζήτηση για νέα μέτρα – Ποια εξετάζονται, ποια απορρίπτονται

Κορωνοϊός: Φουντώνει η συζήτηση για νέα μέτρα - Ποια εξετάζονται, ποια απορρίπτονται

Της Κατερίνας Κοκκαλιάρη
[email protected]

Με τα αρνητικά «ρεκόρ» να διαδέχονται το ένα το άλλο στο μέτωπο της πανδημίας επανέρχεται  η συζήτηση για νέα μέτρα, ώστε να μειωθεί η πίεση στο σύστημα υγείας. Το μήνυμα πάντως που εκπέμπεται από το κυβερνητικό στρατόπεδο είναι πως οι οποίες αποφάσεις δεν θα αφορούν στους εμβολιασμένους πολίτες, οι οποίοι – όπως τονίζεται – δεν θα στερηθούν τις ελευθερίες τους.

Τέσσερις είναι οι βασικές επισημάνσεις που έκανε  ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας:

-Δεν θα υπάρξει άλλο lockdown

-Όσοι  έχουν ήδη θωρακιστεί κάνοντας την επιλογή του εμβολίου δεν θα υποστούν ξανά σημαντικούς περιορισμούς . Την ίδια  ώρα οι ανεμβολίαστοι πρέπει να προστατεύονται με ελέγχους και με περισσότερα τεστ.

-Η ενίσχυση του συστήματος υγείας θα είναι διαρκής, ειδικά στις περιφέρειες που πιέζονται 

-Η προσπάθεια ενίσχυσης των εμβολιασμών θα είναι συνεχής. 

Στην κυβέρνηση σημειώνουν πως είναι μια πανδημία που αφορά πρωτίστως τους ανεμβολίαστους. Για το σκοπό αυτό ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στην αύξηση του αριθμού των πολιτών, που συμμετέχουν στην επιχείρηση Ελευθερία. 

Το θετικό είναι πως τις τελευτές επτά ημέρες προγραμματίστηκαν 175.000 ραντεβού για πρώτη δόση (αύξηση 185% σε σχέση με το προηγούμενο επταήμερο) και 275.000 ραντεβού για τρίτη δόση (αύξηση της τάξης του 200%). Σημειώνεται ότι στο πρόγραμμα εμβολιασμού κατ’ οίκον έχουν υποβληθεί μέχρι στιγμής 15.000 αιτήσεις και έχουν ήδη εμβολιαστεί 13.000 άτομα, ενώ από ιδιώτες γιατρούς έχουν γίνει 5.000 εμβολιασμοί.

 

Τα μέτρα που απορρίπτει η κυβέρνηση

Με μια σειρά τοποθετήσεων κυβερνητικά στελέχη ξεδιπλώνουν το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα πορευθεί η κυβέρνηση το επόμενο διάστημα. Το lockdown παραμένει εκτός συζήτησης, ενώ στόχος είναι να μην χρειαστεί να υπάρξουν γενικευμένες παρεμβάσεις που θα αφορούν και στους εμβολιασμένους. 

Ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης υπογράμμισε χαρακτηριστικά πως ακόμα και αν η επιτροπή ειδικών πει για lockdown η κυβέρνηση θα πει «όχι». Μάλιστα προσέθεσε ότι η συντριπτική πλειοψηφία δε θα υποστεί καταστροφικές συνέπειες σε επίπεδο οικονομικό, δημοσιονομικό, κοινωνικό, πολιτιστικό,  ελευθεριών γιατί κάποιοι, ενώ έχουν τη λύση, επιλεγούν να μην τη χρησιμοποιούν.

«Καμία απολύτως συζήτηση για αναστολή λειτουργίας σχολείων» υπογράμμισε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, τονίζοντας πως «κλειστά είναι μόλις 6 τμήματα στα πάνω από 80.000. Το ποσοστό των παιδιών που νοσούν στο γενικό…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: naftemporiki.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: