Κορωνοϊός- ΗΠΑ: Οινοποιεία χωρίς μπουκάλια για το κρασί, φαστφουντάδικα χωρίς κοτόπουλο πανέ

Κορωνοϊός- ΗΠΑ: Οινοποιεία χωρίς μπουκάλια για το κρασί, φαστφουντάδικα χωρίς κοτόπουλο πανέ

Το «φαινόμενο της χιονοστιβάδας» στην εφοδιαστική αλυσσίδα των ΗΠΑ – και κατ’ επέκταση στην παγκόσμια αγορά – που προκλήθηκε από την πανδημία διεκτραγωδεί ρεπορτάζ του NBC.
«Τα προβλήματα μοιάζουν ατελείωτα, προκαλώντας πονοκεφάλους και στους κατασκευαστές και στους καταναλωτές», αναφέρει χαρακτηριστικά: «Οι παραγωγοί οινοπνευματωδών δεν βρίσκουν αρκετό γυαλί για να φτιάξουν τα μπουκάλια τους, κάποια εστιατόρια φαστ φούντ αναγκάστηκαν να διακόψουν τις εμπορικές τους καμπάνιες επειδή δεν μπορούσαν να προμηθευτούν κοτόπουλο για να πανάρουν, ενώ σετ με παιδικά κάστρα και σπιτάκια αραχνιάζουν στα εργοστάσια επειδή υπάρχει έλλειψη από ...πλαστικά πορτάκια!
Μάλιστα, το NBC αποκαλύπτει ότι το πρόβλημα επεκτείνεται ακόμα και στα αναπηρικά αμαξίδια, επειδή το κλείσιμο εργοστασίων λόγω της πανδημίας στο Βιετνάμ, προκαλεί ελλείψεις στα λάστιχα για τις ρόδες τους.
Παράλληλα, το NBC επισημαίνει ότι η παραγωγή πετρελαίου δεν αυξάνεται στον ίδιο βαθμό με τη ζήτηση , πράγμα που σημαίνει ότι οι τιμές των καυσίμων θα μπορούσαν να μείνουν ψηλά για αρκετούς μήνες.

Πρόβλημα με τα κουτάκια αλουμινίου για τις μπύρες

Πέρα από ανταλλακτικά για τις μηχανές παραγωγής, οι εταιρείες δυσκολεύονται να βρούν αλουμίνιο για τις συσκευασία των προϊόντων τους σε τενεκεδάκια – άλλωστε, η τιμή του έχει πιάσει ιστορικό υψηλό. Ωστόσο, τα προβλήματα δεν σταματούν εκεί, μιας και υπάρχει έλλειψη ακόμα και στη βύνη και στον λυκίσκο, δηλαδή τα απαραίτητα συστατικά για μία μπύρα!

Ωστόσο, το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στην έλλειψη γυαλιού για τα μπουκάλια. Το NBC αναφέρει ότι η αμερικανική βιομηχανία παραγωγής μπουκαλιών δουλεύει στο 100% της δυναμικότητάς της, οι ΗΠΑ εισάγουν το 20%-30% του γυαλιού από την Γαλλία και την Ιταλία, όπου όμως τα εργαστάσια έχουν αλλάξει κατεύθυνση και ασχολούνται με την παραγωγή προϊόντων για την αντιμετώπιση της πανδημίας!

Το αποτέλεσμα είναι έως και καταστροφικό, μιας και πολλά οινοποιεία στις ΗΠΑ – περιμένοντας τα μπουκάλια για την εμφιάλωση του κρασιού τους – αναγκάζονται να το κρατούν για περισσότερο χρόνο στα βαρέλια, με αρνητικά αποτελέσματα για την γεύση του, σε πολλές περιπτώσεις.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Ρόμαν Ροθ, ένας οινοποιός στο Λόνγκ Άιλαντ , στη Νέα Υόρκη, είπε στο NBC ότι αυτή την περίοδο παραγγέλνει μπουκάλια για τον επόμενο Σεπτέμβριο…

Στα ύψη η τιμή, στα τάρταρα η ποιότητα του κοτόπουλου πανέ

Κορωνοϊός- ΗΠΑ: Οινοποιεία χωρίς μπουκάλια για το κρασί, φαστφουντάδικα χωρίς κοτόπουλο πανέ

Η πτηνοτροφία στις ΗΠΑ χτυπήθηκε σκληρά από την πανδημία – με χιλιάδες ασθενείς και αρκετούς θανάτους

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: protothema.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: