Κορωνοϊός – Κίνα: Τρομάζει η έκρηξη κρουσμάτων – Μέτρα από Αυστραλία – Καναδά – Ειδήσεις – νέα – Το Βήμα Online

Κορωνοϊός – Κίνα: Τρομάζει η έκρηξη κρουσμάτων – Μέτρα από Αυστραλία – Καναδά - Ειδήσεις - νέα - Το Βήμα Online

Το «τσουνάμι» κρουσμάτων κοροναϊού που καταγράφεται στην Κίνα το τελευταίο διάστημα, προκαλεί ανησυχία σε όλο τον πλανήτη, με ορισμένες χώρες να αρχίζουν ήδη να λαμβάνουν μέτρα.

Οι χώρες που βλέπουν ως απειλή την έκρηξη κρουσμάτων στην Κίνα αρχίζουν να υιοθετούν, σε πρώτη φάση, μέτρα για τους ταξιδιώτες.

Η Αυστραλία και ο Καναδάς ακολούθησαν το παράδειγμα και άλλων χωρών καλώντας τους ταξιδιώτες από την Κίνα να επιδεικνύουν αρνητικό τεστ για την Covid-19 μόλις προσγειώνονται στη χώρα τους.

Ειδικότερα,  κυβέρνηση του Καναδά ανακοίνωσε χθες Σάββατο πως θα απαιτεί οι ταξιδιώτες προς τον Καναδά που επιβαίνουν σε πτήσεις από την Κίνα να είναι εφοδιασμένοι με βεβαίωση πως υποβλήθηκαν σε εξέταση για τον νέο κοροναϊό με αρνητικό αποτέλεσμα.

Το μέτρο, το οποίο θα ισχύσει από τα μεσάνυχτα (τοπική ώρα) της Πέμπτης 5ης Ιανουαρίου, αφορά όλους τους ταξιδιώτες ηλικίας δύο ετών και άνω που επιβαίνουν σε πτήσεις προς τον Καναδά από αεροδρόμια της Κίνας, του Χονγκ Κονγκ και του Μακάο.

Τεστ 48 ωρών στον Καναδά

Τα τεστ θα πρέπει να έχουν γίνει το αργότερο 48 ώρες πριν από την επιβίβαση και οι βεβαιώσεις θα πρέπει να παραδίδονται στην αεροπορική εταιρεία πριν από την επιβίβαση στο αεροσκάφος.

Το μέτρο θα ισχύει καταρχήν για 30 ημέρες και η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί αφού καταστούν διαθέσιμα περισσότερα δεδομένα, διευκρίνισε η καναδική κυβέρνηση.

Τεστ από τις 5 Ιανουαρίου και στην Αυστραλία

Το ίδιο ακριβώς μέτρο θα ισχύει και για την Αυστραλία, όπως ανακοίνωσε  ο αυστραλός υπουργός Υγείας, Μαρκ Μπάτλερ.

«Το μέτρο λαμβάνεται προληπτικά», εξήγησε ο κ. Μπάτλερ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.Η Νότια Κορέα, η Ισπανία και η Γαλλία προστέθηκαν την Παρασκευή στον μεγεθυνόμενο αριθμό χωρών, συμπεριλαμβανομένων ιδίως των ΗΠΑ και της Ινδίας, που έκαναν υποχρεωτικό οι ταξιδιώτες από την Κίνα να είναι εφοδιασμένοι με αρνητικά τεστ για τον νέο κορoναϊό.

Την ίδια στιγμή, το Μαρόκο θα επιβάλει απαγόρευση αφίξεων από την Κίνα, ανεξαρτήτως της εθνικότητας των ταξιδιωτών, από τις 3 Ιανουαρίου ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών.

Τι θα γίνει στην Ευρώπη

Την ώρα που ο κοροναϊός καλπάζει στην Κίνα με τους επιστήμονες να χτυπούν καμπανάκι για την εμφάνιση νέων πιο επικίνδυνων μεταλλάξεων, η Ευρώπη βρίσκεται σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίσει τα νέα δεδομένα.

Η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων Στέλλα Κυριακίδου μετά τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τον κοροναϊό στην…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: tovima.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: