Κορωνοϊός : «Κλειδώνει» ξανά η υφήλιος – Σε 50 χώρες οι νέες μεταλλάξεις | Ειδήσεις – νέα – Το Βήμα Online

Σε 50 χώρες οι νέες μεταλλάξεις του κορωνοϊού – «Κλειδώνει» ξανά η υφήλιος

Τα παραλλαγμένα στελέχη του κορωνοϊού, που έχουν εντοπιστεί ήδη, σε πάνω από 50 κράτη σε όλο τον κόσμο προκαλούν μεγάλη ανησυχία στους επιστήμονες και σύμφωνα με τον ΠΟΥ ο αγώνας κατά της πανδημίας εντείνεται μετά τα νέα δεδομένα.

Η αναζωπύρωση του ιού ξεκίνησε από την Βρετανία αλλά αυτή τη στιγμή έχει επηρεάσει την στρατηγική δεκάδων χωρών σχετικά με την αναχαίτιση της πανδημίας.

Κορωνοϊός : Η κατανομή των 227 κρουσμάτων στην Αττική

Την ώρα που στην Ελλάδα ετοιμαζόμαστε για σταδιακό άνοιγμα της αγοράς και όπως όλα δείχνουν το αυστηρό lockdown θα δώσει τη θέση του σε ήπια περιοριστικά μέτρα, η υπόλοιπη Ευρώπη αλλά και χώρες σε όλο τον κόσμο κλείνουν ξανά τις πύλες τους και «αναγκάζουν» χιλιάδες πολίτες σε καραντίνα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Κίνα, η οποία είχε θέσει υπό έλεγχο την πανδημία αλλά σήμερα ανακοίνωσε τον πρώτο θάνατο από κοροναϊό μετά τον περασμένο Μάιο.

Ανησυχία προκαλεί και ένα τρίτο παραλλαγμένο στέλεχος του νέου κοροναϊό, προερχόμενο από την Αμαζονία της Βραζιλίας, την ανακάλυψη του οποίου ανακοίνωσε την Κυριακή η Ιαπωνία. Το νέο στέλεχος αναλύεται και θα μπορούσε να έχει αντίκτυπο στην ανοσολογική απόκριση, σύμφωνα με τον ΠΟΥ, ο οποίος κάνει λόγο για «ένα ανησυχητικό παραλλαγμένο στέλεχος».

Χάρτης ECDC : Στο «κόκκινο» η Ευρώπη αλλά όχι η Ελλάδα

Στο «κόκκινο», σε ότι αφορά τα κρούσματα κορωνοϊού, βρίσκεται σχεδόν ολόκληρη η Ευρώπη, σύμφωνα με τον εβδομαδιαίο χάρτη που δημοσιοποίησε το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (ECDC).

Εξαίρεση αποτελεί η Ελλάδα, που μαζί με τη Φινλανδία και την Ισλανδία είναι χρωματισμένες πορτοκαλί. Μάλιστα στην Ελλάδα βρίσκονται και οι μόνες πράσινες περιοχές σε όλη την ΕΕ, ήτοι, πιο συγκεκριμένα η Ήπειρος, τα νησιά του Ιονίου και των Κυκλάδων και τα Δωδεκάνησα.

Τα δεδομένα αυτά αποτυπώνονται στο χάρτη που αφορά το συνδυαστικό δείκτη τεστ, νέων κρουσμάτων και δείκτη θετικότητας για την περίοδο από 1 έως 14 Ιανουαρίου.

Στο «πράσινο» βρίσκεται, εξάλλου, ολόκληρη η Ελλάδα και στο χάρτη με το δείκτη θετικότητας, με το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης να παραμένει στο «κίτρινο». Αυτό σημαίνει ότι στο σύνολο της επικράτειας ο δείκτης θετικότητας βρίσκεται κάτω του ορίου συναγερμού του 4%, αντίθετα με την υπόλοιπη Ευρώπη. Κορωνοϊός : «Κλειδώνει» ξανά  η υφήλιος  - Σε 50 χώρες οι νέες μεταλλάξεις | Ειδήσεις - νέα - Το Βήμα Online

Αύξηση κρουσμάτων και θανάτων στην Ευρώπη

Όσον αναφορά την Ευρώπη, σύμφωνα με τα στοιχεία του Οργανισμού καταγράφεται αύξηση κατά 10% των κρουσμάτων και 7% στους θανάτους. Συνολικά έχουν πιστοποιηθεί σε διάστημα 7 ημερών, 1,8 εκ. νέα κρούσματα και 36.000 νέοι θάνατοι, Το Ηνωμένο…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: tovima.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: