Κορωνοϊός: Κύμα Όμικρον 2 χτυπά την Ευρώπη – Ειδήσεις – νέα – Το Βήμα Online

Κορωνοϊός: Κύμα Όμικρον 2 χτυπά την Ευρώπη - Ειδήσεις - νέα - Το Βήμα Online

Η Ευρώπη προσπάθησε να αποδράσει από τον κλοιό της πανδημίας, όμως η βιαστική άρση των περιορισμών δημιούργησε το κατάλληλο περιβάλλον για νέο κύμα λοιμώξεων, γράφει την Τρίτη το Bloomberg επικαλούμενο τα επίσημα στοιχεία και εκτιμήσεις ειδικών.

Η εμφάνιση της πιο μεταδοτικής υποπαραλλαγής ΒΑ.2 της Όμικρον, γνωστής και ως «Όμικρον 2» επιτάχυνε την μετάδοση της Covid-19 σε πολλές χώρες της ηπείρου: στη Γερμανία, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων έφτασε την Τρίτη σε νέο ιστορικό υψηλό, όπως συμβαίνει και στην Αυστρία, ενώ στην Ολλανδία τα κρούσματα έχουν διπλασιαστεί μετά την άρση των περιορισμών στις 25 Φεβρουαρίου.

Η επιστροφή των ΗΠΑ

Οι περισσότερες κυβερνήσεις είναι απρόθυμες να επιβάλλουν και πάλι αντιδημοφιλή μέτρα για τον κορωνοϊό, τα οποία απέσυραν μόλις πριν από λίγες εβδομάδες. Όμως η έξαρση των κρουσμάτων απειλεί να δημιουργήσει εκ νέου προβλήματα σε σχολεία και επιχειρήσεις, καθώς πολλοί μαθητές και εργαζόμενοι απουσιάζουν λόγω ασθένειας.

«Το μήνυμα που στέλνουν οι πολιτικοί ενθαρρύνει πολλούς που εφάρμοζαν μέχρι τώρα προληπτικά μέτρα να αναμειχθούν με τους υπόλοιπους» εκτίμησε ο Μάρτιν ΜακΚι, καθηγητής Δημόσιας Υγείας στην Σχολή Υγιεινής και Τροπικής Ιατρικής του Λονδίνου. «Φαίνεται πολύ θαρραλέο, θα έλεγα ριψοκίνδυνο, να υποθέσουμε ότι η πανδημία τέλειωσε» προειδοποίησε.

Η χρονική στιγμή της πανδημικής έξαρσης δεν θα μπορούσε να είχε χειρότερη: η Ευρώπη αντιμετωπίζει την κρίση της αύξησης του κόστους ζωής, η οποία επιδεινώνεται από την ουκρανική κρίση και στέλνει στα ύψη τις τιμές τροφίμων και καυσίμων. Ταυτόχρονα, εκατομμύρια ουκρανοί πρόσφυγες ζητούν καταφύγιο σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

«Τελευταία όλοι ασχολούμαστε με τον πόλεμο στην Ουκρανία και τις υψηλές τιμές. Όμως ο κοροναίός παραμένει εδώ» έγραψε στο Instagram ο έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος την Δευτέρα βρέθηκε θετικός στον ιό, υπενθυμίζει το άρθρο.

Μαθητές δημοτικού στη Νίκαια. Η Γαλλία κατάργησε την υποχρεωτική χρήση μάσκας στα σχολεία (Reuters)

Παρά το ρεκόρ κρουσμάτων,  η Γερμανία σκοπεύει να άρει τους περισσότερους ομοσπονδιακούς περιορισμούς την Κυριακή. Ο αριθμός των νοσηλευομένων σε ΜΕΘ είναι εξάλλου ο μισός σε σχέση με τα μέγιστα επίπεδα της πανδημίας.

Παρόλα αυτά, ο υπουργός Υγείας Καρλ Λάουερμπαχ, ο οποίος σπούδασε επιδημιολογία στο Χάρβαρντ, τάσσεται κατά του απότομου, ολικού ανοίγματος και ζητά από τα 16 γερμανικά κρατίδια να είναι έτοιμα για τοπικά περιοριστικά μέτρα.

«Δεν βρισκόμαστε στη θέση να καταργήσουμε όλα τα μέτρα. Αυτή…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: tovima.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: