Κορωνοϊός: Μέτρα και από Σουηδία – Γερμανία για τους ταξιδιώτες από την Κίνα

Logo Image

Η Γερμανία ακολουθεί τον δρόμο άλλων χωρών και αλλάζει τους κανονισμούς εισόδου στη χώρα για τους ταξιδιώτες από την Κίνα, απαιτώντας πλέον τουλάχιστον ένα αρνητικό rapid test.

Επιπλέον, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Καρλ Λάουτερμπαχ, θα διενεργούνται δειγματοληπτικοί έλεγχοι κατά την είσοδο στη χώρα για τυχόν παραλλαγές του κορωνοϊού καθώς και εκτεταμένη παρακολούθηση των λυμάτων, ανέφερε ο ίδιος σε σημερινή του ανακοίνωση.

Νωρίτερα σήμερα και η Σουηδία, ανάμεσα σε πολλές άλλες χώρες, ανακοίνωσε ότι θα απαιτεί από τους ταξιδιώτες από την Κίνα να επιδεικνύουν αρνητικό τεστ για Covid-19 προτού εισέλθουν στη χώρα.

Την Τετάρτη τα κράτη-μέλη συμφώνησαν σε μια συντονισμένη προληπτική προσέγγιση δεδομένων των εξελίξεων σε σχέση με την εξάπλωση της COVID-19 στην Κίνα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Σουηδικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.

Οι αποφάσεις λήφθηκαν σε συνάντηση της ολοκληρωμένης πολιτικής αντιμετώπισης κρίσεων (IPCR) με τη συμμετοχή των κρατών μελών και των συνδεδεμένων χωρών του Σένγκεν. Τα κράτη-μέλη θα επαναξιολογήσουν την κατάσταση στα μέσα Ιανουαρίου.

Η Κίνα την Πέμπτη κάλεσε τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να λάβει μια «δίκαιη» στάση για τον Covid-19, μετά την κριτική του ΠΟΥ για τα στοιχεία του Πεκίνου για κρούσματα και θανάτους λόγω Covid-19.

Συγκεκριμένα ο ΠΟΥ την κατηγορεί ότι «υποβαθμίζει» τη σοβαρότητα της επιδημίας, ενώ χαρακτηρίζει υπερβολικά «στενό» τον ορισμό της για το τι συνιστά θάνατο από νέο κορωνοϊό.

«Ελπίζουμε ότι ο ΠΟΥ θα κρατήσει μια θέση βασισμένη στην επιστήμη, αντικειμενική και αμερόληπτη και θα παίξει ενεργό ρόλο στην παγκόσμια απάντηση στις προκλήσεις της επιδημίας», είπε στους δημοσιογράφους η Μάο Νινγκ εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών.

Άλλωστε η κινεζική πλευρά υποστηρίζει ότι οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί που έχουν επιβληθεί από διάφορες χώρες στις κινεζικές αφίξεις έχουν πολιτικά κίνητρα – και προειδοποίησε ότι μπορεί να προβεί σε αντίποινα. Οι ΗΠΑ, η Ινδία και το Ηνωμένο Βασίλειο είναι μεταξύ των χωρών που έχουν εισαγάγει υποχρεωτικές εξετάσεις για τις αφίξεις από την Κίνα.

naftemporiki.gr

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: naftemporiki.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: