Κορωνοϊός: Μέτρηση των επιπέδων CO2 για πιο ασφαλείς εσωτερικούς χώρους – Ειδήσεις – νέα – Το Βήμα Online

Κορωνοϊός: Μέτρηση των επιπέδων CO2 για πιο ασφαλείς εσωτερικούς χώρους

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

€99.95 Inc. Vat


24K Gold Finished
Adjustable size for Bracelet & Ring
FREE Shipping!
Handmade Women’s Butterfly Jewelry Set Jewelry

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished | jewelryaccessories4u.com

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished
€99.95 Inc. Vat

Butterfly Jewelry Set includes:
Handmade Butterfly Bracelet
Handmade Butterfly Ring

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

Η μέτρηση των επιπέδων διοξειδίου του άνθρακα (CO2) στους εσωτερικούς χώρους μπορεί να αποτελέσει έναν οικονομικό και αποτελεσματικό τρόπο εκτίμησης του κινδύνου μόλυνσης με τον νέο κορωνοϊό εντός τους. Αυτό έδειξε νέα μελέτη του Συνεργατικού Ινστιτούτου για την Ερευνα στις Περιβαλλοντικές Επιστήμες (CIRES) και του Πανεπιστημίου του Κολοράντο Μπόουλντερ. Σύμφωνα με τα ευρήματα της μελέτης που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Environmental Science & Technology Letters», όταν σε έναν κλειστό χώρο τα επίπεδα διοξειδίου του άνθρακα διπλασιαστούν, τότε και ο κίνδυνος μετάδοσης του SARS-CoV-2 εμφανίζει επίσης (σχεδόν) διπλασιασμό.

Το διοξείδιο του άνθρακα δείκτης για την ποσότητα του ιού στον αέρα

Οι ερευνητές πίσω από τη νέα μελέτη βασίστηκαν σε κάτι που είναι γνωστό, ότι δηλαδή τα μολυσμένα άτομα εκπνέουν σωματίδια του ιού καθώς εκπνέουν και διοξείδιο του άνθρακα. Αυτό σημαίνει πως το CO2  μπορεί να αποτελέσει δείκτη σχετικά με την ποσότητα του ιού που αιωρείται στην ατμόσφαιρα ενός χώρου.

«Ποτέ δεν είναι κάποιος ασφαλής μέσα σε έναν κλειστό χώρο όπου μοιράζεται τον αέρα με άλλα άτομα, ωστόσο μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο μόλυνσης που αντιμετωπίζει» ανέφερε ο Χοσέ-Λουίς Χιμένεζ, επικεφαλής της μελέτης, ερευνητής στο Ινστιτούτο CIRES και καθηγητής Χημείας στο Πανεπιστήμιο του Κολοράντο Μπόουλντερ.

 «Η μέτρηση του CO2 αποτελεί τη μόνη πραγματικά χαμηλού κόστους και πρακτική επιλογή που έχουμε για έλεγχο των επιπέδων του ιού στους εσωτερικούς χώρους» συμπλήρωσε ο Ζε Πενγκ, ερευνητής στο CIRES και πρώτος συγγραφέας της μελέτης.

Από την αρχή της πανδημίας, επιστήμονες ανά τον κόσμο αναζητούν τρόπους ώστε να μετρούν τον κίνδυνο μόλυνσης με τον νέο κορωνοϊό σε εσωτερικούς χώρους όπως οι εκκλησίες, τα μπαρ, τα ΜΜΜ ή τα νοσοκομεία. Ορισμένοι αναπτύσσουν εργαλεία που ανιχνεύουν ιούς στον αερά σε συνεχή βάση ενώ άλλοι δοκιμάζουν ήδη υπάρχοντα εργαστηριακό εξοπλισμό που κοστίζει πολύ ακριβά.

Ανάπτυξη εξειδικευμένου μοντέλου

Ο δρ Χιμένεζ και οι συνεργάτες του στράφηκαν σε εμπορικά διαθέσιμα όργανα μέτρησης διοξειδίου του άνθρακα που κοστίζουν λίγες εκατοντάδες ευρώ το καθένα. Αρχικώς επιβεβαίωσαν στο εργαστήριο ότι οι ανιχνευτές ήταν ακριβείς. Στη συνέχεια ανέπτυξαν ένα μαθηματικό μοντέλο σχετικά με το πώς ένα μολυσμένο άτομο εκλύει τον ιό καθώς και διοξείδιο του άνθρακα με την εκπνοή του, πώς τα άλλα άτομα στον ίδιο χώρο εισπνέουν και εκπνέουν καθώς και πώς ο ιός και το…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: www.tovima.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: