Κορωνοϊός: Νέα προβλήματα υγείας για όσους νόσησαν | Ειδήσεις – νέα – Το Βήμα Online

Κορωνοϊός – έρευνα: Ένας στους τέσσερις ασθενείς αναπτύσσει νέα ιατρικά προβλήματα μετά την ανάρρωση

Εκατοντάδες χιλιάδες Αμερικανοί έχουν αναζητήσει ιατρική περίθαλψη για προβλήματα που απέκτησαν αφού νόσησαν με κοροναϊό, σύμφωνα με την πιο εκτεταμένη έρευνα που έχει πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα για τα μακροχρόνια συμπτώματα του κοροναϊού.

Η μελέτη, που ανέλυσε τα ιστορικά σχεδόν δύο εκατομμυρίων ανθρώπων από τις ΗΠΑ που πέρασαν κοροναϊό στη διάρκεια της περσινής χρονιάς, διαπίστωσε ότι ένα μήνα μετά τη λοίμωξη ή αργότερα, σχεδόν το ένα τέταρτο εξ αυτών (δηλαδή το 23%), αναζήτησε ιατρική θεραπεία για νέα προβλήματα υγείας.

Τα άτομα αυτά ανήκαν σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, συμπεριλαμβανομένων και παιδιών. Τα πιο συνηθισμένα νέα προβλήματα υγείας ήταν πόνοι, νευρικής και μυϊκής φύσης, προβλήματα στην αναπνοή, υψηλή χοληστερίνη, αίσθημα εξάντλησης και υπέρταση. Άλλα προβλήματα που εμφανίστηκαν συμπεριλάμβαναν γαστρεντερικά συμπτώματα, ημικρανίες, δερματικά προβλήματα, καρδιακές ανωμαλίες, διαταραχές ύπνου και προβλήματα ψυχικής υγείας όπως άγχος και κατάθλιψη.

Τα προβλήματα υγείας που εμφανίστηκαν μετά την ανάρρωση από κοροναϊό ήταν πιο συνηθισμένα στα άτομα που δεν είχαν ασθενήσει καν από τον ιό, σύμφωνα με τη μελέτη. Παρά το γεγονός ότι σχεδόν οι μισοί ασθενείς που είχαν νοσηλευθεί εξαιτίας του κοροναϊού βίωναν στη συνέχεια  ιατρικά προβλήματα, το ίδιο ίσχυε και για το 27% εκείνων που εμφάνισαν ήπια συμπτώματα και για το 19% εκείνων που δήλωσαν ότι ήταν εντελώς ασυμπτωματικοί.

«Αυτό που μας εξέπληξε ήταν το μεγάλο ποσοστό των ασυμπτωματικών ασθενών που ανέπτυξαν μακροπρόθεσμα προβλήματα εξαιτίας του κοροναϊού», εξηγεί στους Times της Νέας Υόρκης η Ρόμπιν Γκέλμπουρντ, πρόεδρος της FAIR Health, ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού που πραγματοποίησε τη μελέτη στηριγμένος, όπως ανέφερε, τη μεγαλύτερη βάση δεδομένων όπου συλλέγονται αιτήματα σε ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες.

Περισσότεροι από τους μισούς από τους 1.959.982 ασθενείς τα ιστορικά των οποίων αναλύθηκαν δεν είχαν κανένα σύμπτωμα από τη λοίμωξη κοροναϊού. Το 40% είχε συμπτώματα, όμως δεν χρειάστηκε νοσηλεία, συμπεριλαμβανομένου και 1% που έχασε την αίσθηση της γεύσης και της όσφρησης. Μόλις το 5% νοσηλεύθηκε.

Η Γκέλμπουργκ ανέφερε στους Times ότι έχει σημασία να σταθούμε στο γεγονός ότι οι ασυμπτωματικοί είχαν επίσης μακροχρόνια συμπτώματα εξαιτίας του κοροναϊού, προκειμένου τόσο οι πολίτες όσο και οι γιατροί τους να γνωρίζουν ότι υπάρχει η πιθανότητα ορισμένα νεοεμφανιζόμενα προβλήματα υγείας να συνδέονται με τον…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: www.tovima.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: