Κορονοϊός: Πώς θα αξιολογείται στο εξής η πορεία της πανδημίας

Κορονοϊός: Πώς θα αξιολογείται στο εξής η πορεία της πανδημίας

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

€99.95 Inc. Vat


24K Gold Finished
Adjustable size for Bracelet & Ring
FREE Shipping!
Handmade Women’s Butterfly Jewelry Set Jewelry

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished | jewelryaccessories4u.com

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished
€99.95 Inc. Vat

Butterfly Jewelry Set includes:
Handmade Butterfly Bracelet
Handmade Butterfly Ring

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

Στην αρχή της πανδημίας στόχος ήταν η πρόληψη από την μόλυνση με κορονοϊό.

Όσο ο πληθυσμός άρχισε να εκτίθεται στον νέο ιό χωρίς να υπάρχουν ακόμη εμβόλια, ο υψηλός αριθμός μολύνσεων οδήγησε γρήγορα σε υπερπλήρη νοσοκομεία και μονάδες εντατικής με αυξημένο ποσοστό θανάτων – ιδίως ηλικιωμένων. Τους τελευταίους μήνες, για την εκτίμηση της πορείας της πανδημίας, κρίσιμος ήταν ο δείκτης θετικότητας επτά ημερών, που αφορούσε τον αριθμό νέων μολύνσεων ανά 100.000 κατοίκους μέσα σε μια εβδομάδα.

Βάσει αυτού οι πολιτικοί αποφάσιζαν τη λήψη μέτρων, όπως περιορισμό επαφών, απαγόρευση κυκλοφορίας ή λοκντάουν. Στο μεταξύ οι εμβολιασμοί έχουν αλλάξει ριζικά την εικόνα της πανδημίας, τουλάχιστον στη Δύση.

Ο εμβολιασμός προστατεύει τους πολίτες, ειδικότερα τους ηλικιωμένους και τις ευπαθείς ομάδες που κινδυνεύουν περισσότερο. Επίσης ο εμβολιασμός αυξάνεται σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, ενώ πολλοί νέοι έχουν νοσήσει με κορονοϊό αναπτύσσοντας αντισώματα.Η πιθανότητα να πεθάνει κάποιος από κορονοϊό έχει μειωθεί σημαντικά.

Το γερμανικό Επιδημιολογικό Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ σχεδιάζει στο μέλλον να αξιολογεί την πορεία της πανδημίας όχι μόνο βάσει του δείκτη θετικότητας, αλλά λαμβάνοντας υπόψη και την γενική πληρότητα των νοσοκομείων. Τα γερμανικά νοσοκομεία θα πρέπει έτσι να συλλέγουν δεδομένα, μεταξύ άλλων σχετικά με τον αριθμό ασθενών με κορωνοϊό που γίνονται δεκτοί σε κανονικούς θαλάμους (πέραν δηλαδή της εντατικής), τα συμπτώματα που παρουσιάζουν, ενώ θα αναφέρουν και την εμβολιαστική τους κατάσταση.

Μέχρι στιγμής τα γερμανικά νοσοκομεία αναφέρουν μόνο τον αριθμό των εισαγωγών στις εντατικές. Η διεύρυνση των κριτηρίων αυτών, δεν συνεπάγεται ωστόσο μια θεμελιώδη αλλαγή στρατηγικής στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Και στη Γερμανία στην πράξη δεν λαμβανόταν υπόψη αποκλειστικά και μόνο ο δείκτης επτά ημερών. Και ο δείκτης R, που αναπαριστούσε τον ρυθμό αναπαραγωγής της νόσου, λαμβανόταν υπόψιν, όπως και ο αριθμός των θανάτων που σχετίζονταν με τον κορονοϊό. Αυτό τόνισε και ο υπ. Υγείας Γενς Σπαν, ο οποίος ανέφερε ότι ο δείκτης επτά ημερών θα εξακολουθεί να αποτελεί μια σημαντική παράμετρο.

Την εισαγωγή πάντως διευρυμένων κριτηρίων για την αξιολόγηση της πορείας της πανδημίας βλέπουν θετικά ειδικοί. «Η εικόνα της πανδημίας είναι περίπλοκη και δεν μπορεί να προσδιορίζεται μόνο από μια τιμή» ανέφερε χαρακτηριστικά η Δρ. Ούρσουλα Μπέργκερ από την Ομάδα Βιομετρίας και Βιοπληροφορικής του Πανεπιστημίου του…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: onmed.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: